x

Dave Matthews støtter Steve Lillywhite

Dave Matthews støtter Steve Lillywhite

Den både hadede og elskede American Idol-dommer Simon Cowell forlader det populære tv-show efter denne sæson, og det har naturligvis sat gang i en masse rygter om, hvem der skal erstatte ham. Navne som Elton John og Howard Stern har været nævnt, men nu er en ny kandidat ganske uventet dukket op i form af U2-produceren Steve Lillywhite.

Lillywhite har været involveret i produktionen af otte U2-plader samt udgivelser for The Rolling Stones, Peter Gabriel, The La's, Morrissey, Talking Heads og mange andre, og ifølge en kampagnevideo på YouTube ser han sig selv som den perfekte kandidat til at afløse Cowell.

I klippet siger han, at han udover den britiske accent også kan levere evnen til at spotte talent ("Jeg opdagede U2"), han er oppe på beatet ("Jeg ligger nummer et på Alternative Rock-hitlisten med 30 Seconds To Mars"), han er fair og morsom, og så kan han være hård ("Jeg har brugt 30 år på at fortælle Bono, hvad han skal gøre"). Han fortæller desuden, at han mener 99 procent af al musik er noget skrammel, og det vil han ikke have et problem med at dele med deltagerne i American Idol.

Da GAFFA søndag mødte Dave Matthews i København inden deres koncert søndag 14. marts, spurgte vi, hvad han sagde til, at manden der producerede "Under The Table And Dreaming", "Crash", "Before These Crowded Streets" samt de aldrig færdiggjorte "The Lillywhite Sessions" ville være American Idol-dommer, og om han kunne forestille sig, at American Idol lavede en Dave Matthews Band-dag?

- Jeg tror ikke, vi ville passe til en Dave Matthews Band-dag på American Idol, vi er lidt for sære. Men Steve er virkelig underholdende, han er virkelig klog, og han kunne være fænomenal i sådan et show. Han hører helt sikkert hjemme på tv, fordi han er vanvittig morsom. Han er et af de sjoveste mennesker, jeg nogensinde har mødt. Så jeg tror, han ville være virkelig god på American Idol.

Selvom bandet afbrød samarbejdet med Lillywhite midt i indspilningerne til deres fjerde album, er der bestemt ingen sure miner. Dave Matthews nævner endda, at det slet ikke er utænkeligt, at de en dag finder sammen med ham igen.

- Vi lavede nogle gode plader med ham, hvor han kæmpede mod en genstridig gruppe mænd, og vi overvejer at genoptage samarbejdet med ham. Men han har en tendens til kun at lave to eller tre plader med folk, og så gå videre. Men holder vi sammen længe nok, kan det være han kommer tilbage igen.

Se hele Steve Lillywhites kampagnevideo her, og se hele interviewet med Dave Matthews på GAFFA.TV senere i dag.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA