x

Eddy Grant er sur på Gorillaz

Eddy Grant er sur på Gorillaz

Den engelske webside Drowned In Sound har modtaget et meget surt brev fra reggae-stjernen Eddy Grant, hvor han kræver en undskyldning fra Gorillaz, hvor de indrømmer, at de har stjålet en af hans sange og overdrager alle rettigheder til nummeret "Stylo", der findes på det seneste Gorillaz-album "Plastic Beach".

Eddy Grant havde sin storhedstid i starten af 80'erne, hvor han havde store hits med "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue" og senere "Gimme Hope Jo'anna". Det er dog ingen af disse sange, men derimod sangen "Time Warp", der nu af Eddy Grant trækkes frem som den åbenlyse inspirationskilde til Gorillaz' seneste single.

Sangen udkom oprindeligt under Grants alias The Coach House Rhythm Section i 1977 som en b-side til "Nobody's Got Time", og den er blevet lidt af en disco-klassiker. I sin email til Drowned In Sound kalder Grant "Stylo" for et tydeligt plagiat, der nærmest tone-for-tone lyder som "Time Warp" og fortæller desuden, at han er meget sur over, at deres fælles publishing-firma, EMI Publishing, ikke har opdaget ligheden.

Grant kalder sagen "total mangel på respekt" og søger nu en undskyldning og en løsning, hvor alle rettigheder til sangen overdrages til ham.

De to sange kan høres her, og så kan man jo selv vurdere, om Gorillaz har ladet sig inspirere lidt rigeligt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA