x

Benicàssim åbner for auditions

Benicàssim åbner for auditions

En af Europas største musikfestivaler, Benicàssim (nu officielt forkortet til FIB Heinekin), giver igen i år nye navne uden pladekontrakt en mulighed for at gøre sig bemærkede på den internationale scene. Indtil mandag den 29. marts kan man indsende sange, der bliver bedømt både af et dommerpanel og resten af den internetbrugende verden, hvorefter fem finalister udvælges til en finale-koncert i den legendariske Pigalle Club i London. Vinder-navnet bliver fløjet gratis til festivalen, og får lov at optræde der, side om side med navne som Kasabian (billedet) og The Prodigy.

Der er flere gode grunde til at indsende sit materiale, og meget at hente, selv hvis man ikke går ud som vinder af konkurencen. Der udvælges nemlig 40 sange (20 af dommerpanelet, 20 af alle os andre), hvorfra de fem finalister skal findes, men alle sangene bliver udsendt til salg via iTunes, så der kan faktisk være penge at hente, selv for de resterende 35. Derudover bliver alle indsendte sange lyttet igennem af dommerne, og kan ende med at få en kontrakt hos VPS Artist Management.

I år ville bestemt ikke være et dårligt år at optræde på Benicàssim, eller være publikum for den sags skyld, for programmet er allerede nu spækket med store navne. Sidst vi skrev om festivalen, var både The Prodigy, Dizzee Rascal, Kasabian, Public Image Ltd., The Specials og Stone Roses-frontmanden Ian Brown bekræftede, og siden da er Vampire Weekend,  Echo & The Bunnymen, Ellie Goulding og Mumford & Sons sat på plakaten.

Der kan læses mere om konkurence-regler her. Tilmeldingsfristen er som nævnt mandag den 29. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA