x

The Blue Van tæt på amerikansk kontrakt

The Blue Van tæt på amerikansk kontrakt

Den københavnske gruppe The Blue Van, som GAFFA i januarnummeret spåede til at blive et af de markante navne i 2004, og som gør sig i dybt tresserorienteret rock’n’roll inspireret af navne som The Who, Small Faces og Cream, komplet med Hammond-orgel med Leslie-forstærker, ligger i seriøse forhandlinger med det amerikanske pladeselskab TVT, oplyser bandets organist Søren Christensen til GAFFA.dk:

– Vi indspillede et færdigt album i november med den engelske producer Mark Wallis, som vores tyske manager så skulle shoppe rundt til interesserede, og dér fik han så kontakt til TVT, og de var meget positive.

The Blue Van har endnu ikke udgivet noget album, men har fået pæn opmærksomhed for flere demoer og ikke mindst deres ultra-energiske livekoncerter, f.eks. på festivalerne Spot 09 og Roskilde sidste år, og på Rust i København for nylig, og det var her, folkene fra TVT – til lejligheden inviteret – blev begejstret.

TVT er ikke et dårligt selskab at komme i. Labelet udgiver primært tung rock og hiphop med navne som Sevendust, Nothingface, Snoop Dogg og Lil’ Jon, men er ikke ligefrem kendt for retrorock i stil med The Blue Van.

– Vi havde ikke noget særlig forhold til selskabet, men vi har fundet ud af, at det er bedst at gå efter et selskab, der står og mangler dén vare på hylderne, vi kan tilbyde, frem for at gå efter dem, hvor vores yndlingsbands udkommer, siger Søren Christiansen og fortsætter:

– Der går nok tre uger, før kontrakten kommer på plads. Vi har nu en amerikansk advokat til at se på sagen. Det er jo en enorm kontrakt på 60-80 sider, og før den er underskrevet, ved vi ikke, hvornår pladen kommer, eller i hvilke lande.

The Blue Van er i øvrigt kommet i heftig rotation hos universitetsradioen WUSM FM 88,5, Mississipi, der også har bragt et tværatlantisk telefon-interview med bandet. Samme station er også blevet glad for det danske guitarpopband Girl In The Moon, der som The Blue Van promoveres af selskabet Iceberg, og de to navne spilles hyppigt, på linje med navne som Air og The Notwist.

Mette Zähringer fra Iceberg fortæller: – Vi sender mange cd’er til amerikanske universitetsradioer, for det er vores erfaring, at de er meget åbne over for den lidt alternative musik og gerne vil være med til at breake nye navne.

Girl In The Moon holder dog pause på ubestemt tid, idet de to hovedsangskrivere, Carsten og Michael Kolster, er vendt tilbage til deres gamle, nu genoplivede band Nice Little Penguins, mens sangerinden Kristina Holgersen er på vej med et soloalbum. Mette Zähringer siger dog: – Vi synes, Girl In The Moon-albummet er så godt, at det fortjener at blive promoveret, selvom gruppen mere eller mindre er stoppet.

The Blue Van kan opleves til Klub Revolver-arrangementet på Rust 4. marts sammen med den eftertænksomme svensk-argentinske sanger og sangskriver José González og Superheroes-forsanger Thomas Troelsen som dj.

The Blue Van medvirker i øvrigt på februar måneds Klub GAFFA-cd med sangen "Revelation Of Love" fra det kommende debutalbum.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA