x

Popnavne åbner VM i fodbold

Popnavne åbner VM i fodbold

Fodboldorganisationen FIFA har løftet lidt af sløret for en storstillet støttekoncert, der skal afvikles i Soweto 10. juni for at åbne for en måneds fodbold med et brag og samtidig samle penge ind til at bygge tyve centre i fattige afrikanske nabolag. På plakaten er blandt andet The Black Eyed Peas (billedet), Shakira og Alicia Keys .

Verdens opmærksomhed rettes i juni måned mod Sydafrika, hvor verdens bedste fodboldhold samles for at dyste om verdensmesterskabet, og ved samme lejlighed har FIFA altså besluttet sig for også at forsøge at skabe lidt opmærksomhed omkring landets økonomiske problemer.

Derfor arrangeres der nu en tv-transmitteret støttekoncert i et stadion med plads til 30.000 mennesker, der skal samle penge ind til 20 centre rundt om på det afrikanske kontinent, hvor der tilbydes lægehjælp, uddannelse og fodboldtræning. Ud over de nævnte hovednavne vil en lang række afrikanske navne som Angelique Kidjo, Amadou & Mariam, The Parlotones og Tinariwen også medvirke til koncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA