x

David Byrne har gang i mange projekter

David Byrne har gang i mange projekter

David Byrne genoptog i 2008 sit samarbejde med Brian Eno, og det har været startskuddet for en kreativ periode i den 57-årige sangskrivers karriere, hvor han har åbnet døren for en lang række kollaborationer. Albummet "Here Lies Love" lavet sammen med Fatboy Slim er på trapperne, og nu afslører han i et indlæg på sin webside, at der er mange flere interessante projekter på vej.

I indlægget Collaborations beskriver David Byrne sine tanker omkring det at arbejde sammen med andre musikere og løfter sløret for lidt af det, der er i vente fra hans hånd. Han har blandt andet skrevet omkring otte sange sammen med Annie Erin Clark, der udsender sine plader under navnet St. Vincent, og første smagsprøve på projektet blev leveret til en koncert i New York i januar.

Byrne fortæller, at de to musikere fortsat arbejder på sangene, og at der endnu ikke er nogen plan for, hvad der skal ske med sangene. Det samme gælder sange lavet i samarbejde med Yuka Honda og Petra Hayden samt materiale skrevet med Dave Sitek fra TV On The Radio. Derudover kunne noget tyde på, at han indspillede mere end blot sangen "Knotty Pine" sammen med The Dirty Projectors, da de skulle lave musik til støttepladen "Dark Was The Night".

Status på disse projekter er lige nu uvisse, men allerede 6. april kan man kaste sig over det særdeles spændende samarbejde med Fatboy Slim, hvor også Florence Welch, Tori Amos, Martha Wainwright, Steve Earle, Cyndi Lauper, Róisín Murphy, Kate Pierson, Santigold og førnævnte St. Vincent alle medvirker.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA