x

Green Day laver nyt album

Green Day laver nyt album

Med fem år imellem Green Days seneste to udspil er der garanteret mange fans, der har været bekymrede for at skulle vente lige så længe på opfølgeren til "21st Century Breakdown". Men det ser ud til, at ventetiden bliver noget kortere i denne omgang.

Frontmand Billie Joe Armstrong har i et interview med Kerrang! afsløret, at bandet allerede har flere demo-versioner af kommende numre parat. De er lavet i de korte pauser, drengene har haft på deres europæiske turné i oktober:

"Vi lavede nogle demoer i Berlin, nogle i Stockholm, nogle lige uden for Glasgow og nogle i Amsterdam. Vi ville gerne have sangene indspillet i nogle tidlige versioner."

Armstrong slår også fast, at det bestemt ikke er Green Days hensigt, at der skal gå fem år, inden det nye album skal i butikkerne. Men man skal nu nok ikke forvente, at finde det under juletræerne i år; det er trods alt kun et lille års tid siden "21st Century Breakdown" udkom. GAFFAs anmelder Mikkel Elbech sendte dengang fire stjerner efter udspillet, og havde følgende at sige:

"I det store hele er der imidlertid tale om en gentagelse af det koncept, der gjorde forgængeren så populær. Det resulterer i nok et solidt og – især for genren – ganske imponerende værk, men konceptuelt er der genbrugt lige rigeligt, og med så mange minutter at give af havde det kun gavnet, hvis der var blevet skåret en smule mere ind til benet. Af enkeltstående numre er der dog en god håndfuld, der positivt skiller sig ud, ikke mindst den forunderligt lystige Peacemaker, ¿Viva La Gloria? (Little Girl) med sit staccatobeat og nydelige melodi, Horseshoes And Handgrenades, der simpelt, men effektfuldt lægger ud med udbruddet "I'm not fucking around", og Static Age, som særligt glimrer lyrisk. Sammen med producer Butch Vig har trioen således skabt et absolut hæderligt, men altså konceptuelt halvslidt album, som næppe revolutionerer, men blot fastholder bandets solide position på musikscenen."

Der er endnu ikke sat titel på det nye udspil, ligesom der ikke foreligger en mere præcis tidsplan. Til gengæld udkommer spillet "Green Day: Rock Band" den 7. juni, og få dage før udgivelsen kan de desuden opleves live på Skive Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA