x

Ekskæreste vil have 190 millioner af Lady Gaga

Ekskæreste vil have 190 millioner af Lady Gaga

Den amerikanske producer og sangskriver Rob Fusari havde været med til at skrive sange som "Wild Wild West" og "Bootylicious", da han mødte Lady Gaga. Han hjalp hende med at skrive en række sange til hendes debutalbum og blev efterfølgende hendes kæreste. Men nu sagsøger sangskriveren Gaga for manglende udbetaling af royalties, og som resultat vil han gerne have 35 millioner dollars (omkring 190 millioner kroner).

Fusari mødte Lady Gaga i 2006, da hun hed Stefani Germanotta og stod uden en pladekontrakt. Han hjalp hende med at skrive sange som "Paparazzi" og "Beautiful, Dirty, Rich", og ifølge interviews har Fusari også fortalt, at det var ham, der kom op med navnet Lady Gaga, ikke overraskende inspireret af Queen-sangen Radio Gaga.

I sit sagsanlæg tager Fusari mere eller mindre æren for en stor del af Gagas succes, og ifølge Reuters betød hans indflydelse på sangerindens karriere, at han fik en andel på tyve procent i Gagas firma Team Love Child LLC. Fusari var i denne periode også kærester med Lady Gaga, og problemerne opstod, da forholdet gik i stykker.

Fusari hævder at have modtaget 611.000 dollars (3.3 millioner kroner), men han mener ikke, det beløb overhovedet dækker de tyve procent af royalties plus femten procent af merchandise-salget, som han har ret til. Han skriver i saganlægget, at han, efter forholdet gik i stykker, blev frosset ud, og derfor bliver han nu nødt til at gå rettens vej for at få de penge, han har ret til.

Den Grammy-vindende Lady Gaga har solgt mere end fire millioner eksemplarer af sine to plader i hjemlandet USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA