x

Ny dokumentarfilm på vej om indie-kunstnere

Ny dokumentarfilm på vej om indie-kunstnere

Den 6. april er der en ny SweetTalk Cph-begivenhed på tapetet – dokumentarfilmen "Died Young, Stayed Pretty" om indie-rockens vanvittige plakatkunstnere. Filmen præsenteres i Grand Teater af ingen ringere end filminstruktøren selv, den iransk-fødte canadier Eileen Yaghoobian. 

Filmen skildrer indie-rockens skamløse plakatkunstnere som skaber de ofte obskure indie-rock-koncertplakater, der ses overalt på gaderne i Nordamerika. "Died Young, Stayed Pretty" er Eileen Yaghoobian første fuldlængde dokumentarfilm. Filmen er skudt over en fire år lang periode og præsenterer publikum for de undergrundskunstnere, der laver plakater for bands som Arcade Fire, Radiohead og Marilyn Manson.

De plakater disse kunstnere kreerer er fantasifulde og ofte sarkastiske og med en underspillet humor – og det er den kreative ånd under arbejdet, instruktøren har forsøgt at indfange i sin moderne version af Aladdins olielampe - hendes kamera.

Yaghoobians rejse går fra old-school punk til psykedelisk rockæstetik og fra det ene kreative hoved til det andet, fra Art Chantry til Brian Chippendale og Rob Jones. Disse knægte er skamløse og stort set ukendte, altid i kontrast til samfundets standardiserede symboler og med en forkærlighed for behårede 70'er pornostjerner. Yaghoobian viser disse kunstnere som de er: En modvægt til USA's forbrugerkultur.

Det sker den 6. april kl. 21.30-23.30 i Grand Teater, København. God appetit.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA