x

Afenginn varmer fem byer op inden Roskilde Festival

Afenginn varmer fem byer op inden Roskilde Festival

For et år siden blev Afenginn udnævnt som Årets Danske Artist indenfor den kontemporære gruppe til Danish Music Awards - Folk. Senere på året udgav de deres fjerde og seneste album "Bastard Etno" som GAFFAs Torben Holleufer gav intet mindre end fem stjerner og ordene "vild og nyskabende" med på vejen. Og nu er tiden inde til at sparke lidt til foråret med en håndfuld koncerter i april måned, inden bandet går på scenen til Roskilde Festival om omkring tre måneder.

Bandet kalder deres musik for bastard-etno, hvilket først og fremmest er lig musikalsk humor, fantasi, opfindsomhed og historier om elge – ja, historier om elge. Desuden er det nødvendigt at have nogle lidt utraditionelle instrumenter som mandolin, obo og en to meter lang kontrabas-klarinet med på scenen.

Giver det mening? Hvis ikke, så lad os tage ved lære af Helle Juhl Lassen, der rundede sin anmeldese af Afenginns SPOT 11 koncert af med ordene "Eller også bør man slet ikke forsøge at beskrive Afenginn med ord, men i stedet bare slå fast: det er simpelthen et must, at disse fire kugleskøre mænd opleves live!". Og det kan man altså her:

8. april, klokken 17.30: Klaverfabrikken, Hillerød
9. april, klokken 19.00: Fermaten, Herning
10. april, klokken 19.00: Det Bruunske Pakhus, Fredericia

16. april, klokken 19.00 : Global, København
17. april, klokken 18.00: Gyngen, Århus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA