x

Karrierekanonen klar til affyring

Karrierekanonen klar til affyring

GAFFAs demo-anmelder Hansen har smuglyttet til årets deltagere i Karrierekanonen og har følgende kommentar:

I dag bliver de nye deltagere i Karrierekanonen afsløret. Juryen, bestående af erfarne folk fra P3 og Roskilde Festival, har gennemlyttet cirka 800 demoer og skåret antallet ned til de 24, der går videre. Disse bands kan opleves live igennem april rundt omkring i landet, hvor dommere finder frem til tre bands, der går videre til den næste, og interessante fase.

Karrierekanonen er nemlig flere ting på én gang. Konkurrence -og karriereløftdelen. De tre bands, der har imponeret både via indspilning og koncert, får herefter et større coaching-tilbud, tilpasset deres niveau og behov. Det er forskelligt, om bands har brug for hjælp til sangskrivning, instrumentering, image, performance eller nogle af de 1000 andre ting, der gør, at et band kan fremstå halv- eller helfærdigt.

Og ved første gennemlytning af de 24 bands kan man sagtens se potentialerne, men også de mange ting, der skal arbejdes med. Ingen af dem er flyvefærdige, så det er spændende, om de forskellige fagfolk der er til rådighed, kan få vasket mudderet af, så guldet kan skinne. Folkene på P3 har teamet op med Bandakademiet, og planen er at tænke mere langsigtet og fokusere mindre på de studie-indspilninger, der tidligere har været det centrale i Karrierekanonen. Der skal snarere tænkes i lyd, bandstruktur og handleplan. Bandsene skal tage de alvorlige samtaler, hvor man stemmer ambitioner og forventninger overens.

Man kan ligeledes høre, hvilke bands der kan have svært ved at gøre sig gældende i den live-kontekst, der er næste del. For eksempel Soffie Viemoses (billedet) skrøbelige electronica over for Up Up Downs speedede powerpop. Eller den folkede singer-songwriter Anders Rask over for garagebangerne i Mescalin Baby. Det kræver en professionel objektivitet at se igennem det i en koncertsammenhæng, og genkende kvalitet på tværs af umiddelbare reaktioner i lokalet.

De er på vidt forskellige stadier i udviklingen, nogle af demoerne er nærmest kun kladder optaget med en mikrofon og et håb, andre er mikset og produceret. Men alle har de et glimt, der måske kan blive til en stjerne.

 

Showcasedatoer og den samlede liste over de udvalgte:

2. april på Gimle, Roskilde:

* The Kites
* Bye Dubai
* Soffie Viemose
* IGNUG


3. april på Skråen i Aalborg:

* Hunch Bettors
* Mont Oliver
* Mescalin, Baby


9. april på Templet, Lyngby:

* Kandy Kolored Tangerine
* Barbara Moleko
* Soluna Samay
* A Mothers Voice


10. april på Forbrændingen, Albertslund:

* Black Tongue
* Dafuniks
* Peaceful James
* Lastbandalive


16. april på Posten, Odense:

* Specs & Suni
* UpUpDown
* SigMitNavn
* SupaJan


17. april på Musikcaféen, Århus:

* Debutans Club
* Drone
* Spitzenklasse
* Anna Teuila
* Anders Rask


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA