x

Nabiha spiller støttekoncert på Bakken

Nabiha spiller støttekoncert på Bakken

Den globale klimaorganisation Live Earth arrangerer nu det til dato største initiativ til bekæmpning af den globale vandkrise. Danmark er selvfølgelig med i dette projekt, nemlig med arrangementet Copenhagen Run For Water, der afvikles på Bakken midt i april.

Copenhagen Run For Water er et samarbejde mellem Dansk Røde Kors, Radio 100FM og Bakken og indledes med en 6 kilometer løbetur/gåtur i Dyrehaven. Efter turen i Dyrehaven er der livekoncert på Bakkens friluftsscene med blandt andet Dansk Melodi Grand Prix-finalisten Bryan Rice og pladeaktuelle Nabiha.

Nabiha har rødder i Gambia, Mali og Marokko, men er født og opvokset i København. Størstedelen af hendes familie bor dog stadig i Afrika, og hun har derfor et stort personligt kendskab til de problemer der findes i denne verdensdel.

I begyndelsen af året forudsagde GAFFAs redaktion, at Nabiha ville være blandt dem der blev store i 2010. Noget tyder på, at det kommer til at holde stik. Den 1. februar udkom hendes debutalbum "Cracks", der i GAFFA fik intet mindre end 5 stjerner og – af Sohail Hassan – blev kaldt "perfekt pop".

Nabihas "Deep Sleep" har været valgt som Song Of The Day af det engelske musik-webmagasin Popjustice, grundlagt af musikjournalisten Peter Robinson, som også har skrevet for nogle af de store engelske drenge: NME, The Guardian og Attitude. Og nu spiller Nabiha altså for den gode sag og er i samme åndedræt blevet udnævnt som Røde Kors ambassadør.

Copenhagen Run For Water foregår søndag den 18. april. Løbet begynder klokken 13, og Nabiha går på scenen klokken 15.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA