x

Foo Fighters i studiet med Nirvana-produceren Butch Vig

Foo Fighters i studiet med Nirvana-produceren Butch Vig

At Foo Fighters går i studiet igen er i sig selv stort, men at de går i studiet for at lave et album med ingen ringere end mega-produceren Butch Vig, må være en virkelig god nyhed for de fleste Foo-fans.

Butch Vig var en af 90'ernes absolut største producere med en diskografi, der ligner en alternativ hitliste. Han har drejet på knapperne under indspilninger med Nirvana, Smashing Pumpkins og Sonic Youth, inden han i 1993 satte sig bag trommerne i sit nye band Garbage.

Han genforenes nu med Dave Grohl, der for omkring tyve år siden var en arbejdsløs trommeslager, efter at hans tidligere band Scream var gået i opløsning. Men så flyttede han til Seattle, hvor han overtog trommestolen efter Chad Channing, i det dengang stort set ukendte band Nirvana.

Det viste sig at være et smart træk, da det førte til indspilningen af Nirvanas gennembrudsalbum "Nevermind" i sommeren 1991, og her sad produceren Butch Vig på den anden side af ruden og styrede mikserpulten.

Nu går de to i studiet sammen igen nitten år efter udgivelsen af "Nevermind", og til BBC fortæller Dave Grohl, at Vig skal hjælpe bandet med at vende tilbage til en mere primal lyd på deres kommende album.

"Vi har lavet en masse akustisk, de sidste par plader har haft en masse klaverer og mandoliner. På denne her vil jeg bare gerne dreje den helt op på ti. Vi indspiller i min garage. Det er bare en garage med skrammel og ragelse og et køleskab. For mig handler det om at vende processen på hovedet, vi har brugt ProTools og alt det computer-halløj på de sidste plader. Nu sætter vi det hele ind i skabet og tager vores gamle båndmaskiner ud, så vi kan gøre det, som vi plejede at gøre det."

Første skridt mod denne nye retning blev taget, da Foo Fighters hyrede Butch Vig til at hjælpe dem med at indspille sangen "Wheels" til deres "Greatest Hits"-album fra 2009. Det må have givet dem blod på tanden, for nu er Vig i hvert fald hyret til at skulle indspille hele bandets syvende album, der dog ikke just er lige på trapperne. Foo Fighters og Butch Vig går nemlig først i studiet sammen til september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA