x

Roskilde Festival 2009 fik rekordoverskud

Roskilde Festival 2009 fik rekordoverskud

Tirsdag den 23. marts var der generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival, og der kom historiske tal på bordet. Det samlede overskud for Roskilde Festival 2009 var intet mindre end 20,4 millioner kroner – det bedste økonomiske resultat i festivalens 39-årige historie.

Det var i høj grad det strålende vejr i dagene op til festivalen, der satte skub i billetsalget, der indtil da havde været forholdsvist beskedent. I alt blev der solgt 67.413 flerdagsbilletter og 12.931 endagsbilletter i 2009.

Det store overskud er også et resultat af relativt lave omkostninger til renovering af festivalpladsen efter festivalen.

Også de foreninger, der stod bag festivalens boder, nød godt at det fantastiske vejr. Sammenlagt fik foreningerne et overskud på næsten 16 millioner kroner i 2009, hvilket er 68 % mere end året før.

Det rekordstore overskud gør, at Roskilde Festival 2009 giver 36 millioner kroner til almennyttigt og velgørende arbejde, der især kommer børn og unge til gode.

"Vi forventede ikke, at overskuddet ville sætte rekord, så vi er naturligvis meget stolte over, at Roskilde '09 genererede over 20 millioner kroner til humanitære og velgørende formål," fortæller Roskilde Festivals administrerende direktør Henrik Rasmussen.

Gennem årene har Foreningen Roskilde Festival genereret mere end 135 millioner kroner til velgørenhed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA