x

Seks nye metalnavne til Spot

Seks nye metalnavne til Spot

Til maj kommer Studenterhuset i Århus til at danne rammen for et nyt Spot-initiativ: Metal Spot – The Nordic Explosion.

I løbet af en enkelt fredag spiller intet mindre end seks metal-konstellationer i Studenterhuset. Det sker i samarbejde med Metal Royale og Danish Metal Awards, hvis mål også er at tiltrække internationale medier, pladeselskaber og bookingbureauer inden for metalbranchen.

Esbjerg-bandet Kellermensch, der sidste år fik kontakt til den engelske manager Tim Hole, spiller tung rock blandet med gulvbas, violiner og trædeorgel. Det giver dem en lyd, der minder om en blanding af Neurosis, Tom Waits og Nick Cave. De spillede også på Spot sidste år, hvor GAFFAs anmelder Simon Christensen gav dem 5 stjerner og fremhævede deres tekster, som han begejstret kaldte for lyrik. Nogle måneder før kældermenneskernes Spot-koncert kaldte GAFFAs Keld Rud deres debutalbum for en "usædvanlig original debut" og mente, at bandet havde fundet frem til noget utvivlsomt unikt.

Den københavnske kvintet The Psyke Project er et hardcore-metalband af den mindre tilgængelige slags. Sidste år udgav de en lille times kontrolleret kaos i form af albummet "Dead Storm" som Keld Rud gav 4 stjerner. Dette album gjorde, at flere, både i ind- og udland, fik øjnene op for bandet. Det førte i begyndelsen af året til en bookingaftale med det London-baserede bookingselskab First Contract Agency. Tidligere har Tom Boden fra bureauret udtalt: "Jeg er meget begejstret for at have danske The Psyke Project på vores hold. 'Dead Storm' er nok det tungeste album, jeg har hørt i de sidste 12 måneder, og bandet er ganske enkelt fantastiske live."

Det tredje band, der spiller til Metal Spot, er trash metal-bandet Essence fra Ålborg, der netop nu er i gang med at indspille deres debutalbum. Essence trækker spor til Artillery, Testament og Metallica.

De to sidste danske bands er Critical Mass, der befinder sig i, hvad de selv kalder et musikalsk ingenmandsland, hvor genrebegnelser anses for at være gammeldags, og århusianske Malrun, der spiller melodiøst hardrock, med alt hvad det indebærer – fra highspeed til ballader.

Og så er der det belgiske hardcoreband The Link, som er blevet udvalgt af Danish Metal Awards, efter at de så gruppen til det belgiske award-show inden for genren.

Metal Spot – The Nordic Explosion finder sted på Studenterhuset fredag 21. maj. Der er gratis adgang med Spot-armbånd, uden armbånd er prisen 70 kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA