x

Alphabeat begejstrede for samarbejdet med Lady Gaga

Alphabeat begejstrede for samarbejdet med Lady Gaga

Ikke nok med, at dronningen selv, Lady Gaga, bad poppens tro væbnere, Alphabeat, om at følge hende på Europa-turné tidligere på året, nu er bandet også kommet på B-siden af hendes nye single, "Telephone", med et dugfrisk remix af nummeret. Det er Alphabeats guitarist, Anders Bønløkke, der er hovedmanden bag, men de andre har også hjulpet til.

– Fire af os lavede et mix hver, og så valgte vi det bedste. Bagefter hjalp vi hinanden med at lægge sidste hånd på det og putte nogle ting ind fra de andres mix, som fungerede. Så det var mere eller mindre en kollektiv proces, siger Anders Bønløkke.

For ham var det især spændende at få lov til at rode rundt med vokalerne. Ud over Lady Gaga synger Beyoncé nemlig med på Telephone, og der er brugt lang tid på deres stemmer.

– Der var måske 50 vokalspor. Det var syret at se, hvordan det var blevet lavet, og meget sjovt at klippe i deres vokaler. Man fik en lillebitte chance for at smugkigge ind i hendes verden.

Alphabeat har ikke lagt skjul på, at de er store fans af Lady Gaga, og Anders Bønløkke fortæller begejstret om den kontroversielle video til "Telephone", hvor Lady Gaga blandt andet flygter fra politiet i en Pussy Wagon og danser halvnøgen rundt i et kvindefængsel.

– Det er fedt, at der er en humoristisk side i videoen, samtidig med at den er lidt edgy. Som forbrugere af pop og popkultur nyder vi at se hendes videoer og outfits.

Selvom bandet har fulgt Lady Gaga tæt i det sidste stykke tid, holder de fast i deres egen stil.

– Det er svært at kopiere hende alt for meget. Man brænder nallerne, for hun er i en liga, hvor ingen kan være med. Man kan godt blive inspireret, men på den anden side er vi meget bevidste om, at vi har vores egen ting. Vores musik er anderledes og skal ikke være det samme, siger Anders og fortæller, at Alphabeats remix af "Telephone" er det foreløbige punktum for deres samarbejde med Lady Gaga.

– Lige nu fokuserer vi på vores egen tour. Men vi følger med i, hvad hun finder på, slutter Anders Bønløkke.

"Telephone" er udkommet og kan blandt andet købes på iTunes.
   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA