x

Turboweekend positivt overraskede over Tiësto-remix

Turboweekend positivt overraskede over Tiësto-remix

Hårdtpumpede trancebeats, selvlysende tøj og nattelange raves er ikke det første, man tænker på, når man hører danske Turboweekends tunge, elektronisk inspirerede rock. Ikke desto mindre har dancegenrens nok mest kendte dj, den hollandske Tiësto, taget bandets seneste single "Trouble Is" under bastant behandling på et nyt remix. Om resultatet siger Turboweekend:

– Vi kendte ikke så meget til Tiëstos ting i forvejen, men der kan jo godt – i vores ører – være en lidt cheesy tendens inden for genren generelt. Vi var positivt overraskede over remixet, som var hårdere og mere råt, end vi havde forventet. Tiësto har brugt vores originale tema og kører næsten samme form, men med mere dance-agtige opbygninger og klimaks, og så har han gjort Silas' vokal en smule mere beskidt, og det klæder den egentlig.

Traditionelt er dance og rock ikke genrer, hvis fans elsker hinandens musik, og i begyndelsen var de tre medlemmer da også en smule skeptiske over for samarbejdet.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ikke er nogen af os, der går til trance-fester og danser plukke-æbler-dans, men selvom det ikke er musik, vi selv ville sætte på til en fest, så kan vi godt forstå genrens dynamikker, og hvorfor den er så populær, siger bandet.

Med Tiëstos remix har bandet fået mulighed for at komme ud til en helt ny og kæmpestor fanbase. Og det er noget, som en af Turboweekends gamle fans, dj og radiovært Kjeld Tolstrup, glæder sig over.

– Turboweekend kommer ud til et publikum på to millioner mennesker. Der er ingen dj, som er bare i nærheden af at have så mange fans som Tiësto. Desuden er det interessant, fordi resultatet er blevet godt, rent musikalsk. Så vil der nok være en masse puritanere fra begge lejre, der vil rynke på næsen, men op i røven med dem, siger Kjeld Tolstrup og forklarer, at Tiësto på det seneste har fjernet sig fra den rendyrkede trance.

På hans remixes af blandt andre Red Hot Chili Peppers, Yeah Yeah Yeahs og Bloc Party leder han efter et nyt og anderledes udtryk.

– Han har ramt det lige i røven med Turboweekend! Nummerets lyd er ekstremt gennemtrængende og bastant, når du hører det højt, men på lavere blus er det melodisk og lettere poppet. Tiësto har ikke fjernet sig så meget fra originalen, så dem, som kan lide klassiske remixes, burde kunne lide det her, mener Kjeld Tolstrup.

Tiëstos remix af "Trouble Is" udkommer 12.april og kan indtil da høres på P3's musikprogram Unga Bunga.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA