x

David Fridlund klar med sit andet soloalbum

David Fridlund klar med sit andet soloalbum

I december 1998 rejste David Fridlund fra Stockholm til Malmö og startede i bandet David & The Citizens, som i de følgende syv år opnåede kultstatus i Sverige med en række plader.

Bandets popularitet voksede på indie-scenen med en række koncerter i både Tyskland, Holland og i London. Bandet var konstant ude og spille og spillede blandt andet på Spot 10 i 2004 hvor GAFFAs Karina Edlund Jensen gav dem 5 stjerner og kaldte bandet "søde, charmerende og fandens kvalificerede til en Spot-festival."

Bandet blev også Grammy-nomineret og lå på MTVs lister i ugevis, men kort efter var det slut, og bandet blev opløst, et par dage før en Europa-turné skulle begynde.

Fra David & The Citizens til Fridlunds andet soloalbum har været en usikker, skæv og udforskende rejse, men nu er det her – og albummet har fået titlen "Some Day, Eventually, In The Future..."

Siden juli 2009 har David boet i Austin, Texas. Efter ti år i Malmö var det tid til at prøve noget nyt. David Fridlund er rejst videre, og som sædvanlig har han valgt den sværeste vej, han kunne finde.

Hvis du vil læse mere om den gode David Fridlund, kan du finde et større interview i første nummer af GAFFAs svenske magasin, der kommer på gaden i Sverige den 31. marts. Hvis du ikke lige skal over sundet, kan du finde interviewet ved at klikke på billedet af magasinets forside på venstre side af det nye svenske GAFFA.se.

I interviewet fortæller Fridlund blandt andet, hvorfor han flyttede til USA:

"Af hundrede grunde. Men dels var det, at Sara, min kone, er vokset op i Dallas, og hun har altid villet flytte tilbage til Texas. Og så var vi her for tre år siden til South by Southwest-festivalen og elskede atmosfæren og menneskerne. Og da David & the citizens splittedes, følte jeg, at jeg ikke kunne blive tilbage i Malmø - det var en for lille by, alle kender alle, og der var så meget dårlig snak om mig og Sara. Vi følte, at vi ikke kunne blive. Så vi tog chancen og tog af sted, og det føles skidegodt!"

Albummet "Some Day, Eventually, In The Future..." udkommer den 31. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA