x

Beck indspiller cover af INXS' "Kick"

Beck indspiller cover af INXS' "Kick"

Den fjerde udgivelse i Becks serie "Record Club" er her, og denne gang er det et af rockhistoriens klassiske skiver, der har fået en tur i maskinen – nemlig INXS' 1987 blockbuster "Kick".

"Record Club" er Beck's skøre ide: at indspille en coverversion af et helt album i løbet af én dag – naturligvis uden nogen form for forberedelse. Denne måde at indspille på, står i skarp kontrakt til det mere typiske nørkeri, der normalt foregår i et studie under indspilningen af et album – hvilket oftest tager uger, hvis ikke måneder.

Den første "Record Club"-indspilning var Velvet Undergrounds debut "Velvet Underground & Nico". Derefter var det Leonard Cohens "Songs of Leonard Cohen" der blev leget med, inden Beck – sammen med Wilco – indspillede den mere mærkværdige rockklassiker "Oar" fra 1969 af Skip Spence.

Og nu er det altså den mere hitorienterede plade "Kick", der står for skud. Pladen er blevet indspillet på lidt over 12 timer, den 3. marts, af Beck og hans legekammerater Liars, St. Vincent og Os Mutantes Sergio Dias.

Traditionen tro vil Beck lægge et nummer ad gangen på sin hjemmeside i den rækkefølge, numrene forekommer på det originale album.

Om indspilningen skriver Beck: "Det var en intens, udfordrende og helt og aldeles morsom oplevelse. Der var mange klassiske øjeblikke, inspirerede performances og – i ny og næ – anarki."

Da Beck først lancerede sin "Record Club", sagde han, at han ville tage sig af Ace Of Bases "The Sign" sammen med sin all-star-bande. Mon vi er så heldige, at det sker? Det kunne da være stort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA