x

Roskilde Festival sætter pant på pavillioner

Roskilde Festival sætter pant på pavillioner

Campisterne på Roskilde Festival sviner for meget, og arrangørerne vil nu gøre oprydningen efter endt festival lidt nemmere ved at sætte pant på medbragte pavillioner. Panten bliver på hele 100 kroner per pavillion, der skal betales ved indgangen til festivalen. Herefter får man et klistermærke til at sætte på pavillionen samt en kvittering, og begge dele skal vises, når man forlader festivalen, for at få sit depositum tilbage.

Roskilde Festival er den eneste danske musikfestival, der tillader pavillioner, noget de fleste campister nok er taknemmelige for, men det har åbenbart en stor ulempe. Der efterlades hvert år så mange som 8000 pavillioner, og de skulle alene repræsentere hele 14 tons metalaffald og et meget besværligt stykke arbejde for oprydderne. Derfor forsøger man nu at få folk til selv at rydde dem op, eller ligefrem genbruge dem ved næste års festival.

Et sådant initiativ er naturligvis godt for både miljø og festivalens overskud, der som bekendt går til velgørenhed, men håndhævelsen kan nok godt blive en lige så besværlig opgave som at rydde pavillionerne op. Hvert år stormes hegnet jo før portene officielt slåes op, og derfor kan vagterne naturligvis ikke forhindre folk i at tage deres bagage ind uden at den bliver gennemgået. Altså vil man være nødt til at sende folk ud og gå på runde mellem lejrene, for at sikre at alle har betalt panten; som sagt, noget af en opgave.

Der vil i øvrigt kræves 100 kroners pant på medbragte bilbatterier, lige som sidste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA