x

Gorillaz udgiver sang med videospil

Gorillaz udgiver sang med videospil

På Gorillaz seneste album "Plastic Beach" var der intet mindre end 16 numre med gæstesolister som Bobby Womack, Snoop Dogg og Lou Red. Et af numrene er "Superfast Jelly" med blandt andre De La Soul og Super Furry Animals Fruff Rhys.

Dette nummer har bandet nu limet sammen med tredje kapitel af et nyt onlinespil, der hedder "Escape The Plastic Beach". Spillets første to kapitler kan spilles gratis på bandets hjemmeside, men vil man fortsætte til kapitel tre, koster det 1,50 pund – men så får man også en mp3-udgave af singlen "Superfast Jellyfish" med i abehatten.

Spillet tager os med til Gorillaz hovedkvarter, hvor vi skal forsøge at undgå politiet, forsøge nogle undervandsredninger og desuden undgå, at der er nogle, der flygter fra Plastic Beach Island. Fans kan også sammenligne deres point og se highscores.

Gorillaz album "Plastic Beach", der netop er udkommet fik 5 stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen, som skrev: "sjældent er sammenskudsgilder så vellykkede, som når Albarn har værtsrollen" – og at dømme efter salgstallene fik han ret. Albarns sammenskudsgilde gik i uge 10 direkte ind som nummer et på den danske album-hitliste og ligger nu nummer tre, da den gode Rasmus Seebach igen er tilbage som kongen.

Gorillaz spiller også til Roskilde Festival i år. Spillet kan findes på Gorillaz' hjemmeside fra i dag. Inden længe kommer spillets tredje kapitel også til iPhone. Idéen er bare et i en lang række tiltag for at bygge nye forretningsmodeller for salg af musik i pladebranchen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA