Nyhed

Johnny Marr overvejer at spille show med Modest Mouse

Den engelske guitarist giver shows live med The Cribs – og måske Modest Mouse – til sommer

En af Englands mest skelsættende guitarister, Johnny Marr, spiller i år på Reading And Leeds Festivalen. Det er i sig selv ikke den store nyhed. Det er derimod, at han – udover at spille med sit nuværende band, The Cribs – overvejer også at spille med sit tidligere band Modest Mouse ved samme lejlighed.

Da Marr for nylig talte med NME, gik det op for ham, at hans tidligere band skulle spille lige før ham selv og hans nuværende band, The Cribs.

"Jeg vidste ikke Modest Mouse skulle på – er de på lige inden os?" spurgte Marr journalisten. Da journalisten bekræftede, fortsatte Marr:

"Man ved aldrig. Hvad der ville være en god ide, er at jeg lader et godt musketer-skæg gro, og så går ud og barberer mig, mens det mellemliggende band spiller."

Johnny Marr er en levende guitarhelt, om ikke andet for dem, der bor på øen på den anden side af Nordsøen. Marr var med til at danne The Smiths, og hans Rickenbacker-lyd blev, sammen med Morrisseys stemme, bandets varemærke. Det var i 1982.

Efter at The Smiths afgik ved døden, har Marr blandt andet spillet lidt med Talking Heads og Kristy MacColl, inden han i 1989 blev en del af Matt Johnsons The The. Det var året, hvor The The udgav "Mind Bomb" med numre som "Good Morning Beautiful" og "Kingdom Of Rain". Gennem 90'erne holdt Marr lav profil. Han spillede dog med på The Thes fantastiske album "Dusk", der i den grad er indhyllet i hans hårrejsende guitarklang.

Marr havde også en flirt med New Orders Bernard Summer og Pet Shop Boys' Neil Tennant, der sammen udgav tre albums i 90'erne under navnet Electronic.

I 2007 var det så det amerikanske indierockband Modest Mouse, der fik æren af at være i selskab med Marr og hans guitar. Det var på pladen "We Were Dead Before The Ship Even Sank". Marr var derefter fast medlem i bandet i et par år, hvorefter han, med albummet "Ignore The Ignorant" blev en del af The Cribs. Og nu spiller han – hvis vi er heldige – med begge disse bands til sommer. Udover at spille guitar kan Marr også synge og inspirere, og han har har inspireret mange af Queen Elizabeths guitarlømler, ikke mindst Suedes kapelmester Bernard Butler.

Johnny Marr live med Modest Mouse lyder for godt til at være sandt. Lad os krydse fingre.

ANNONCE