x

Medina laver international plade

Medina laver international plade

Den dansk/chilenske popsangerinde, som med sit andet album "Velkommen Til Medina" fra sidste år og en håndfuld singler har fået et enormt dansk gennembrud, er på vej med et engelsksproget album.

Albummet, som endnu ikke har nogen titel, består primært af nye numre, men der er også plads til fire numre fra hendes danske album, som kommer i internationale versioner - heriblandt førstesinglen "You And I". Medina har ikke lagt skjul på i tidligere interviews, at der var albumplaner rettet mod udlandet, men nu fastslår hendes manager og hendes danske pladeselskab, at albummet er skrevet, og indspilningerne er i gang.

Helt konkret har hun skrevet kontrakt med EMI på at udgive single med mulighed for album i Tyskland, Østrig, Schweiz, Grækenland, Tyrkiet, Dubai og Mellemøsten, og selvom releasedatoen varierer fra region til region, så er der formentligt tale om en udgivelse i løbet af 2010. Første punkt på dagsordenen er at lave promotion på det tyske marked i løbet af foråret.

Lige nu er hendes seneste single "Ensom" i danske radioer, og fra den 1. april tager hun på en længere turné rundt i det danske. Samtidig forsøger sangerinden at udnytte momentum fra hendes første engelske single "You And I", der har spillet i engelske radioer siden efteråret og nu også er på vej op af hitlisterne i USA og resten af Europa. Nummeret findes også i en Deadmau5 remixversion.

Singlen har fået yderligere et boost, da Medina optrådte til den græske X Factor-finale, og desuden toppede "You And I" den tyrkiske singlehitliste.

Medina har solgt 150.000 singler og 30.000 albums i Danmark i løbet af det sidste år, og i weekenden stod hun på scenen i Parken (billedet) og sang blandt andet duet med Thomas Ring, som senere skulle løbe med sejren i talentshowet. Sangerindes internationale album udkommer selvfølgeilg også i Danmark.

Du kan følge med på Medinas fotogavmilde blog, hvor de første billeder af den nye tourbus for eksempel er blevet uploadet.

01. april - Rødovre, Viften
02. april – Helsingør, Toldkammeret
03. april – Odense, Posten
09. april – Vejle, Torvehallerne
10. april – Holstebro, Kielgasten
16. april – Greve, Portalen
17. april – Slagelse, Kultur Godset
23. april – København, Pumpehuset
24. april – Horsens, Ny Teater
30. april – Århus, Train
01. maj  –  Kolding, Godset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA