x

Autechre - Vores musik er tæt forbundet med hiphop

Autechre - Vores musik er tæt forbundet med hiphop

- Den der hiphop-mentalitet med at være fresh, at ændre spillets regler med ét slag og fuldstændig smadre alle konkurrenterne, men at holde sig indenfor en stram genre-defition, er næsten en selvmodsigelse, men sådan har hiphop-kulturen været, siger Rob Brown fra duoen Autechre. GAFFAs Jesper Buhl har snakket med Brown og anmeldt det nye album med fem stjerner og ordene: "masser af overjordisk skønhed i form af elegante, abstrakte melodiske forløb, som nærmest organisk fletter sig ind og ud af hinanden."

Autechre mødtes i 1987 om en fælles interesse for hiphop, breaks og det medfølgende freshnesselement. I dag laver de, hvad musikskribenter i sin tid døbte IDM, Intelligent Dance Music, en definitionsløs genre, som de fleste udøvende kunstnere kaster bort og rynker på næsen ad.

Nu har duoen netop udgivet deres 10. studiealbum, "Oversteps". Dertil kommer 13 ep'er og en serie promo- og singleudgivelser. Alt sammen begået i løbet af 19 år, og efter 23 år som gruppe, må de med deres evigt foranderlige electronica siges at være pionerer inden for deres felt.

- Det er lige meget, hvilken stil du maler med, så længe det, du laver, er det bedste, siger duoens ene halvdel Rob Brown til GAFFA.

Udtalelsen er meget sigende for Autechres musik, for det eneste, man kan være sikker på, når de udgiver, er at noget nyt er i vente. Rob forklarer omskifteligheden med, at gruppen, når de har turneret med et nyt album, og kommer tilbage til studiet, hungrer efter at lave noget helt andet end det, de netop har turneret med.

- Vi ved nærmest kun, hvad vi ikke vil lave. Vi bevæger os væk fra noget, og det er ikke engang i en lige linje. Vi forholder os åbent til nye ting, og sågar til gamle ting, som kunne blive genopfundet på nye måder. Der er måske noget udstyr i studiet som vi ikke har rørt længe, og pludselig en eller anden eftermiddag symboliserer det udstyr et skridt i en ny retning, forklarer Rob Brown i interviewet.

Læs hele interviewet fra i dag på GAFFA.dk: Autechre - Intellektuelle b-boys.

Autechres danske påske:

DR Koncerthuset i København 2. april
Voxhall i Århus 5. april.

Billetter på GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA