x

Laurie Anderson laver første album i ni år

Laurie Anderson laver første album i ni år

I løbet af de 28 år, der er gået siden hendes første soloudgivelse "Big Science", er det kun blevet til ganske få udgivelser. Noget i retning af en-to håndfulde, alt efter om vi udelukkende tæller studiealbums, eller også medtager liveudgivelser, soundtracks og hvad den eklektiske musiker, sanger og performancekunstner ellers har rodet med.

Nu kommer så det næste udspil i rækken fra den 62-årige eners hånd, der denne gang har både Kieran "Four Tet" Hebden med på tangenter, Antony Hegarty med på vokal samt avantgarde-saxofonist og komponist John Zorn med på – ja, gæt selv. Og så er ægtemanden Lou Reed selvfølgelig også med, nemlig som coproducer sammem med fruen.

Laurie Anderson – der ynder at gøre tingene modsat – har turneret med sit "Homeland"-projekt siden 2007, men først nu bliver "Homeland"-materialet støbt i studiet og udgivet.

Den aldrende sangerinde har mere kultstatus end mainstream-appel, omend hun i 1981 på besynderligvis dukkede op på popradaren med "hittet" – hvis man tør kalde det det – "O Superman". Siden da har hun hovedsageligt bevæget sig i det mere ejendommelige musikalske terræn. Laurie Andersons seneste studiealbum "Life On A String" udkom i 2001.

Laurie Anderson har tidligere arbejdet sammen med store personligheder som Peter Gabriel, Adrian Belew fra King Crimson og Brian Eno. Hendes samarbejde med Gabrial og Belew, "Mister Heartbreak" var nok hendes mest poporienterede udgivelse, der ovenikøbet nåede ind på den amerikanske Top-100.

"Homeland" udkommer i USA på Nonesuch den 15. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA