x

Bloc Party-frontmand udgiver soloalbum

Bloc Party-frontmand udgiver soloalbum

For et lille halvt år siden berettede vi her på siden, at Bloc Party tager sig en længere og velfortjent pause, og at frontmand Kele Okereke bruger tiden til noget produktivt, nemlig sin debut som soloartist. Da vi sidst skrev om projektet, havde Kele ikke selv været ude for at bekræfte albummet, men nu er der sat både titel og udgivelsesdato på. Albummet kommer til at hedde "The Boxer", og skulle indeholde et miks af pop og electronica.

Indspilningerne startede som eksperimenter, Kele udførte kun med en lydtekniker og egne talenter ved hånden. For første gang begyndte han at lege med trommebeats og synths, og med hjælp fra XXXchange (Brooklyn-produceren der har hjulpet Spank Rock med deres seneste udspil), er "The Boxer" nu klar til butikkerne. I pressematerialet fortæller Kele om indspilningsprocessen:

"Det har været et skridt tilbage til tegnebrættet. Det var spændende og rædselsvækkende. I de fleste tilfælde satte jeg mig ned, hev et trommebeat ud af den blå luft, og arrangerede noget omkring det. Det var lige så spændende for mig, som første gang jeg fik en guitar i hånden. Nøglen til lyden på pladen var at gøre alting så hårdt og fysisk, som jeg kunne. Jeg tog pladen i den retning, fordi det er den slags lyd, der gør mig gladest."

"The Boxer" udkommer mandag den 21. juni, og den første single herfra, "Tenderoni", udsendes mandag den 14. juni. På nuværende tidspunkt er der ikke sat danske koncerter på plakaten, så vil man opleve albummet live, må man få fingre i en flybillet til udlandet, eksempelvis til England, hvor han spiller på blandt andre Reading Festival og Leeds Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA