x

Asia Argento giver dj-set

Asia Argento giver dj-set

Overskriften er "Asia Argento's Strange Rampage", og dækker over en aften med skuespillerinden/instruktøren/forfatteren/dj'en Asia Argento, der skal præsentere et dj-sæt i Charlottenborgs foyer. CPH PIX har i samarbejde med artFREQ inviteret Asia til at iscenesætte en aften, der byder på optrædener fra nogle af hendes favorit-musikere, og her er valget faldet på Lydia Lunch + Steen Jørgensen aka. Dj Boy/Girl og Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten. Asia selv kommer til at stå som overordnet dj, kurator og vært.

Som datter af den italienske filminstruktør Dario Argento har Asia Argento i høj grad kunst i blodet, og har udfoldet sig inden for et væld af kunstneriske medier. Hun startede karrieren som skuespillerinde i den unge alder af ni år, og har medvirket i et utal af film, og sågar selv instrueret to. Hun har også skrevet to bøger, og medvirket på flere mindre kendte musikalske projekter, blandt andet en cover-version af Serge Gainsbourgs klassiker "Je T'aime... Moi Non Plus", indspillet af Trash Palace med hjælp fra Placebos Brian Molko og altså Asia selv.

Arrangørerne kalder selv arrangementet en "i sandhed musikalsk skizofren aften", en blanding af ikonet Lydia Lunchs No Wave-lyd i forening med Steen Jørgen fra Sort Sol, Hackes industrial-lyd og Asias blanding af rock og elektro, alt sat sammen til et live-mix, der i sandhed kunne gå hen og blive interessant. Lunch og Jørgensen holder reunion for første gang, siden de indspillede Sort Sol-numrene "As She Weeps" og "Boy/Girl" for 26 år siden.

Ifølge opslaget om arrangementet er Argento kendt for at lave nogle meget specielle dj-sæt, der blander musik med performace, men hvorvidt der er planer om visuelle aspekter, når hun kommer til Charlottenborg, melder de ikke noget om, men mon ikke publikum får sig et par overraskelser.

"Asia Argento's Strange Rampage" løber af stablen fredag den 23. april fra klokken 23.00. Billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA