x

Familjen hylder menneskeligheden

Familjen hylder menneskeligheden

Selvom arven er tung, forsøger Johan T Karlsson alligevel at løfte den. Hans første plade under navnet Familjen hittede stort og svælgede i gode anmeldelser, så nu har han opgraderet udstyret og fundet nye gadgets, og vender tilbage med en opfølger til maj. Værket bærer titlen "Manskligheten".

Førstesinglen hedder "Når Planeterna Stannat", og den efterlever den ånd, der i 2008 gjorde debutpladens ditto, titelnummeret "Det Snurrar I Min Skalle", til et allestedsnærværende sommerhit, der sågar var en af de mest spillede sange i den australske radio det år.

Herefter ændres lyden. Det nye udstyr har i følge en pressemeddelelse sat sit præg på musikken, der således bevæger sig i helt nye retninger, men dog stadig i den samme energiske nervebane, som vi kender den fra debuten. Hvor førstepladen trak kraftigt på inspirationer fra 80'ernes ravende house- og acidscener, er "Manskligheten" langt mere personligt og originalt spillet, og for eksempel er Motown-trommer og noisy, hårdtskårne basgange nogle af de midler, der til maj skal trække publikummet tilbage på dansegulvet.

Familjen har i kølvandet på succesen med debutpladen remixet for både Kent, Lykke Li og Fever Ray, samt spillet på Roskilde Festival 2008, og debutpladen, der udkom i Danmark i 2007, fik af GAFFA fem stjerner, og blev kaldt "et album, der kommer til at placere sig lunt på diverse 2007-åropgørelser. Du kan med fordel dreje hovedet et par gange og gøre Det Snurrar I Min Skalle til dit nyeste familiemedlem."

Familjen udsender "Manskligheten" 10. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA