x

Amy Macdonald og The Heavy til Skanderborg

Amy Macdonald og The Heavy til Skanderborg

Singer-songwriter Amy Macdonald, der i 2008 gæstede Danmark til en firstjernet koncert til den københavnske Beatday-festival, kommer nu tilbage for at give endnu en festivalkoncert, og denne gang sker det i Skanderborg.

Amy Macdonald debuterede i 2007 med albummet "This Is The Life", der gik direkte ind som nummer to på den engelske albumliste, og endte med at sælge over tre millioner eksemplarer på verdensplan. Det fik desuden fem stjerner af GAFFAs anmelder Leonora Christina Skov.

Sidste måned udgav den nu 22-årige Amy så sit andet album, "A Curious Thing", der af BBC er blevet kaldt "en storslået genkomst", hvorimod GAFFAs anmelder Signe Bønsvig Wehding kun gav pladen tre stjerner.

Nu får Amy Macdonald, der tidligere også har spillet i Vega og på Nibe Festivalen, så mulighed for at præsentere det nye materiale i bøgeskoven i Skanderborg, og hun får følgeskab af indierock-bandet The Heavy fra Nold i England. The Heavy er tidligere af magasinet Spin blevet udnævnt som "Artist Of The Day", og Rolling Stone har sat dem på deres Hot List.

The Heavy debuterede i 2007 med albummet "The Vengeance And Furious Fire", der sidste år blev fulgt op af "The House That Dirt Built". Stilen er et mix af indierock, soul og r'n'b, til tider klart i familie med amerikanske The Roots, og altid med prikkende guitarer, og sangeren Kelvin Swaby i front.

Blandt gruppens fans finder man selveste David Letterman, der i januar i år havde dem med i sit Late Show, hvor de spillede deres singlehit "How You Like Me Now" – og det nærmest utænkelige skete: David Letterman bad for første gang nogensinde et band om et ekstranummer, hvilket han fik.

Amy Macdonald og The Heavy kan opleves sammen med Suede, Faithless, Placebo, Roxette, Kent samt en masse danske navne på Danmarks Smukkeste Festival, der finder sted i dagene 4.-8. august. Billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA