x

LCD Soundsystem laver ikke flere plader

LCD Soundsystem laver ikke flere plader

LCD Soundsystem gider ikke spilde flere penge på at lave plader. Musik på albums hører fortiden til, og det kommende, tredje album fra gruppen vil blive det sidste. Det udtaler LCD Soundsystem-frontmanden James Murphy nu i et interview med NME.

Gruppen var også i 2008 ude og bedyre, at det var slut for dem, men dengang blev truslen dog trukket tilbage igen. Nu er der så et nyt grundlag for at gå i opløsning, og denne gang er det selve musikbrugeren, der er problemet. Frontmand James Murphy klandrer dog ikke nogen for udviklingen. Han mener, alle mennesker af i dag er musikkens fjender, og angriber også ideen om, at musikere nødvendigvis skal bliv rige af deres kunst.

Til NME siger James Murphy:

"Jeg er en gammeldags gut med en endnu ældre musikalsk sensibilitet. Jeg var allerede anakronistisk, da jeg var tredive, og nu er jeg simpelthen latterlig. Hvorfor forventer vi, at bands partout skal blive rige? Blikkenslagere bliver ikke rige, hvorfor skal bands så? Jeg har lavet musik hele mit liv, og det har ikke gjort andet end at koste mig penge hele mit liv. Men jeg har gjort det, fordi det var det, jeg kunne lide, og det gjorde mig glad."

Men nu er det åbenbart slut. Musik på albums hører fortiden til, og James Murphy gider ikke sidde og vente på, at resten af branchen indser det. Da NME spørger ind til, hvad fremtiden så indebærer for musikalbums, lyder svaret: "Ingenting. Det er slut. Det er en af de vigtigste årsager til, at jeg er ude af det her."

Heldigvis har LCD Soundsystem ingen planer om at holde op med at give koncerter, og derfor kan de blandt andet opleves på en Europaturné denne sommer, der i følge gruppens MySpace-side også bringer dem forbi årets Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA