x

Spot åbner med fokus på fantasien

Spot åbner med fokus på fantasien

Endelig løfter Spot Festival lidt på låget for årets program til den officielle åbning. Åbningsceremonien foregår i Musikhusets Store Sal, og her vil man kunne opleve taler, svenske Amanda Jenssen og danske Slaraffenklang (billedet).

Som navnet antyder, er sidstnævnte en sammensmeltning af de internationalt anerkendte danske grupper Efterklang og Slaraffenland. Resultatet er Slaraffenklang; et næsten uanstændigt stort ensemble bestående af to trommeslagere, 11 vokalister, tre guitarister, to bassister, klaver, elektronik og cirka sytten forskellige blæserinstrumenter.

Musikken, de optræder med, stammer fra de respektive gruppers kritikervenlige kataloger, og orkesteret har blandt andet spillet på Sono Festivalen 2008.

Amanda Jenssen, der i 2007 placerede sig som nummer to i den svenske udgave af talentshowet Idol, både swinger og popper og rocker og ruller, og dertil synger hun både soul og viser. Inspirationen til dette henter hun hos folk som Elvis Presley, Edith Piaf, Tom Waits og Ella Fitzgerald.

Siden andenpladsen i Idol har soloartisten Amanda Jenssen udgivet to albums, og titelsangen fra det seneste, "Happyland", var i marts Ugens Uundgåelige på P3.

Jenssen eksemplificerer Spot Festivalens nordiske profil, og det dedikerede arbejde med internordisk sammenhold på musikområdet.

Åbningen byder også på taler fra Spot Festivals arrangører, og samtidig er det denne aften, Spot Festivalens nye tiltag, de internationale scener InterSpot, første gang åbnes for folket. InterSpot præsenterer 21 navne på syv forskellige spillesteder denne torsdag i maj.

Eventen er et særskilt arrangement under festivalen, og finder sted i Musikhusets Store Sal torsdag 20. maj klokken 19.

Billetter på GAFFA Live

Vi gør opmærksom på, at der er begrænsede pladser til åbningskoncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA