x

Dre er inspireret af Kraftwerk

Dre er inspireret af Kraftwerk

Mens vi venter på den kommende single fra Dr. Dre med gæstevers af Jay-Z, fortæller doktoren nu lidt om, hvad man faktisk kan regne med fra pladen, der først havde officielt release for fem år siden.

"Jeg holder et øre mod asfalten. Jeg har lyttet til en masse gammel 60'er og 70'er-musik," siger produceren i et interview med Reuters. "Ting som Kraftwerk og Parliament Funkadelic. Jeg har virkelig lyttet til en masse Kraftwerk."

Selvom Dr. Dres egen Eminem i sangen "Without Me" fra 2003 postulerede at "nobody listens techno," havde danske L.O.C. alligevel ret, da han i 2008s "Det Ny N.Y." afslog det med påstanden om, at "det første hiphopbeat er to fucking numre fra Kraftwerk".

Kraftwerks musik var nemlig blandt hovedbestanddelene i de allerførste hiphop-sange, og "Trans-Europe Express" og "Numbers" var selve grundlaget for en serie af genrens første udgivelser, heriblandt legendariske Afrika Bambaataas "Planet Rock" fra 1982.

"Kraftwerk havde generelt set en stor indflydelse på hip-hoppen, da den først begyndte," fortæller Dre. "Min smag forandres med årstiden. Lige nu er det Kraftwerk. Jeg må se hvad der sker til sommer."

Han fortæller endvidere, at det for tiden også er 60- og 70'ernes avant-garde musikere, der inspirerer ham, men han har dog aldrig før samplet Kraftwerk i sin musik. Listen over rappere, der har haft Düsseldorf-lyden inkluderet i deres produktioner, tæller blandt andre Jay-Z, Kool G Rap, Mc Lyte og De La Soul.

"Under Pressure" med Dr. Dre og Jay-Z forventes ude inden for de næste to uger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA