x

Shakira bygger skole på Haiti

Shakira bygger skole på Haiti

Berømtheder og andet godtfolk verden over arbejder stadig på højtryk for at rejse penge til Haiti, og sangerinden Shakira er ingen undtagelse. Hun kommer selv fra et af verdens fattige lande, Colombia, og har op gennem sin karriere brugt sin status og sine penge på at hjælpe børn dér, gennem sin egen velgørenhedsorganisation Pies Descaldoz (der betyder "barfodet") Foundation. Hun har sørget for uddannelse, mad og psykolog-hjælp til seks tusinde colombianske børn, og nu vil hun gøre det samme for de haitianske børn, det fortæller hun i et kort interview med Reuters:

"Vi er kommet hertil (Haiti, red.), for at lave alle forberedelserne, så vi kan påbegynde byggeriet af en Barefoot-skole her på Haiti. Vi mener, at vi kan bruge, hvad vi har lært (i Colombia) her, overføre erfaringerne til dette land, hvor behovet er så stort i øjeblikket."

Shakira mener at uddanne børnene, vil være et af de vigtigste elementer i genopbygningen af Haiti. Da hun kom til Haiti, mødtes hun med skuespilleren Sean Penn, der også har involveret sin egen velgørenhedsorganisation, i arbejdet med at få landet på fode igen, og de to er hovedkrafterne bag den planlagte skole.

Hun fortæller, at fordelen ved at bygge en skole er, at det er en mere langsigtet løsning på landets mange problemer, der allerede før jordskælvet var enorme:

"Vi er nødt til at tænke på landets fremtid, og hvordan Haitis børn kan være brugbare for deres samfund fremover ... Uddannelse er et af grundelementerne i genopbygningen og udviklingen af Haiti."

Hvornår skolen ventes færdig, vides ikke på nuværende tidspunkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA