x

Godspeed You! Black Emperor gendannes

Godspeed You! Black Emperor gendannes

De er egentlig aldrig gået rigtigt fra hinanden, de mange medlemmer i det canadiske post-rockband Godspeed You! Black Emperor, men de har taget en meget lang pause fra gruppen, for hver især at lege med andre projekter, blandt andre Thee Silver Mt. Zion Memorial Band. Nu er de imidlertid genopstået til nye eventyr og lover en længere række koncerter, både i Europa og USA, hvoraf det eneste bekræftede job indtil videre er ved The Nightmare Before Christmas-begivenheden, der arrangeres af folkene bag festivalen All Tomorrow's Parties.

I en meddelelse på hjemmesiden http://www.1119732.net/ har gruppen udtalt sig om gendannelsen, hvad de har lavet i pausen fra hinanden, og nogle velplacerede og temmelig vage hentydninger til, hvad der kan ventes fra deres side i fremtiden. De skriver blandt andet:

"Der er gået et stykke tid, og efterladt i regnen er bremserne rustede og dårlige - Vi er nok nødt til at gå til dem med hamre, med knofedt og raseri, præcis som i de gode gamle dage. Vi ser frem til det. Nuværende planer = a.t.p. uk. (All Tomorrows Parties, red.), en håndfuld britiske og europæiske shows, og så ni amerikanske byer."

Om der ligefrem er et nyt album fra GY!BE i støbeskeen, er ikke helt til at vide. Der står i meddelelsen, at der indtil live-optrædenerne vil være "en masse larm og distraktioner", men om det betyder en ny plade, kan man jo kun gætte på. Under alle omstændigheder er bandet tilbage, oven i købet med Mike Moya tilbage som guitarist.

På nuværende tidspunkt er der ikke noget bud på, hvor i Europa GY!BE har planer om at komme på besøg. Vi bringer naturligvis nyt, hvis de skulle vælge at slå et smut forbi Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA