x

X Factor-finalisterne på skolebænken

X Factor-finalisterne på skolebænken

De 17 finalister i årets X Factor får nu mulighed for at fortsætte deres musikalske udvikling, nemlig med et ophold på Skolerne i Oures musikafdeling Oure Contemporary Music. Det meddeleler Sony Music nu i en pressemeddelelse, hvor de fremhæver, at X Factor-finalisterne via en friplads på skolen kan fået skræddersyet det forløb, de ønsker – fra højskoleophold af forskellig varighed til muligheden for at tage 9.-10. klasse og en almindelig studentereksamen.

Det betyder, at de yngre deltagere kan få en skoleuddannelse, mens de dyrker musikken, og de, der er færdige med skolen, kan tage diverse kurser. Om det nye initiativ siger Karina Foss Fenn, der er projektansvarlig for X Factor hos Sony Music:

"Jeg var helt blæst omkuld, første gang jeg besøgte Skolerne I Oure, og det er simpelthen en drøm for os at kunne give X Factor-finalisterne den hér mulighed".

Også hos DR er der begejstring, og her udtaler DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme:

"Vi kender om nogen deltagernes evne til at kæmpe for drømmene og udvikle sig på kort tid. Derfor glæder det os rigtig meget, at de får den her ekstra mulighed for at fortsætte deres kreative udvikling i nogle rammer, hvor niveauet er højt, og hvor de samtidig kan have nogle fine sociale oplevelser."

I Oure mener man, at det ikke bare er X Factor-deltagerne, men også de øvrige elever, der kan få fordel af det nye tiltag, og Kommunikationschef hos Oure, Jasper Mortensen, tilføjer:

"Tidligere X Factor-deltagere øger bredden, og nuancerer billedet af, hvilke muligheder der findes inden for musik. De kan bidrage med tanker og oplevelser fra situationer, andre slet ikke har været i. Omvendt kan de spejle sig i musikere, som er sangskrivere og har siddet og nørklet med det i årevis."

Og den mulighed får X Factor-finalisterne altså nu, betalt af Oures sponsorer.

Oures musikafdeling Oure Contemporary Music er udtænkt sammen med Kashmirs Kasper Eistrup, og har en række etablerede kunstnere – som Tim Christensen, Marie Frank og Claus Hempler – tilknyttet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA