x

2010 bliver Shu-bi-duas år

2010 bliver Shu-bi-duas år

Shu-bi-duas plader har været svære at finde i butikkerne i mange år, men nu kommer samtlige udgivelser i remastererede udgaver på cd med bonusnumre samt på vinyl. Derudover samles de i bokssæt, og for første gang kan sangene findes som download og ringetoner.

Som det bedst sælgende navn i Danmark nogensinde, med et samlet salg på mere end seks millioner albums, er Shu-bi-dua ikke bare et stort kapitel i den danske musikhistorie. Gruppen er også soundtrack til et stykke Danmarkshistorie og en del af den nationale identitet på grund af landeplager som "Danmark", "Fed Rock", "Stærk Tobak", "Hvalborg", "Står På En Alpetop", "Vuffeli-vov", "Sommergryder", "Den Røde Tråd", "Brødrene Gebis", "Midsommersangen", "We Wanna Be Free", "Folkevognen", "Askepot" og "Sexchikane", og vi kunne faktisk blive ved.

Shu-bi-dua blev dannet nærmest ved et tilfælde i 1973, og markerede sig fra start med en rock med sjove, underfundige tekster, og gruppen har gennem årene givet tusindvis af koncerter.

Det er de to grundlæggere af gruppen, Michael Bundesen og Michael Hardinger, der har været supervisorer på arbejdet med at føre Shu-bi-dua kataloget lydmæssigt up-to-date, og selve remastereringen er foretaget af Nikolaj Vinten, i Medley-studierne i København i foråret 2010.

Udgivelsen af det remastererede bagkatalog sker ad to omgange, første gang den 17. maj, hvor de første ni albums kommer på hylderne, i super jewel boxe med nye 16-siders booklets med fotos og sangtekster. Anden halvdel af kataloget, Shu-bi-dua 10 til 18, kommer engang til oktober.

Udover de enkelte albums udgives også et box-sæt med Shu-bi-dua 1-9, et med Shu-bi-dua 10-18, samt en deluxe box med samtlige 18 albums, bonusnumre, en dvd med sjælne film- og tv-optagelser, samt filmen "Den Røde Tråd" på dvd, og meget mere.

Så der er med andre ord masser af Shu-bi-dua på vej i 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA