x

Promus slår dørerne op i Århus og på nettet

Promus slår dørerne op i Århus og på nettet

Det nye århusianske musiktiltag Promus – Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Århus – har nu slået dørene op for byens musikliv, både i virkelige og virtuelle lokaler. Det er den smukke gamle museumsbygning i Vester Allé 15, nu næsten færdigrenoveret, der kommer til at danne de fysiske rammer omkring Promus. Samtidig er fællesportalen promus.dk gået i luften.

På promus.dk kan man finde byens aktører, udvide sit netværk, oprette en profil, checke kalenderen, tilmelde sig kurser, booke projektpladser eller produktionsrum, checke diverse støttemuligheder fra både kommune, diverse institutioner og relevante organisationer og meget mere.

Ambitionen med Promus er at åbne en ny virtuel platform for byens aktører til at få knyttet de nødvendige kontakter og skabe nye netværk. Som Promus' daglige leder, Jesper Mardahl, udtaler:

"Da promus.dk bliver krumtappen i vores ambition om at samle miljøet i et virtuelt netværk, opfordrer vi alle – hvad enten man er solist, sangskriver, tekstforfatter, med i et band, manager, arrangør, festival, promoter, pladeselskab, booker, agent, arbejder med publishing eller i et lyd – eller lysfirma, producerer musikudstyr, instrumenter, kører et spillested, er dj eller vj, at checke promus.dk med det samme og få oprettet sin profil."

Alle musikaktører i Århus kan altså blive en del af Promus' netværk. Man skal blot oprette en profil på sit firma, band eller hvad man nu beskæftiger sig med på promus.dk. Profilen gælder som et medlemskab af Promus, og man bliver så til gengæld holdt orienteret om seminarer og workshops, samt løbende musikbrancherelaterede nyheder – leveret af, blandt andre, GAFFA – både lokalt, nationalt og internationalt.

Fælleskontorerne på anden sal i Vester Allé består af cirka 20 arbejdsstationer med diverse faciliteter, som fælles mødelokale, fri internet, med videre. Her kan man leje sig ind for en kortere eller længere periode, og dermed blive en del af det nye kontorfællesskab for musikkens aktører.

Udover web og fælleskontorer vil Promus også fungere som et sekretariat for musiklivet. Her er alle udøvere og aktører velkomne til at henvende sig, for at få hjælp, sparring og gode råd til projekter indenfor deres musikvirksomhed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA