x

Thomas Dybdahl udgiver april-album

Thomas Dybdahl udgiver april-album

Thomas Dybdahl er snart aktuel med det nye album "Waiting For That One Clear Moment", og nu varsler den norske sangskriver, at han har droslet ned for den tyste stilrenhed, og i stedet åbnet op for funk og collager. Resultatet kan høres i slutningen af måneden.

Dybdahl er med sin fine sangskrivning og millimeterpræcise croon nået ud over de norske stepper, og det er ellers især mandens tysthed, der har givet genklang i mennesker i både øst og vest. På den nye plade, der er Dybdahls femte, er der dog tonet kraftigt ned for det aspekt, der nu er erstattet af en mere funky vibe inspireret af Prince og Curtis Mayfield.

Hvorfor han har skiftet spor, forklarer Dybdahl i en pressemeddelelse: "Det er en reaktion på, at mange forventer, at min musik skal få dem til at føle på en bestemt måde eller hjælpe dem, hvis de er i et bestemt humør. De forventer, at jeg spiller på visse emotionelle strenge. Derfor har det været vældig fristende at smide de dele væk, som de har kunnet lide, og se, hvordan de reagerer på andre dele. Det er et oprør. Et lidt barnligt, forsinket ungdomsoprør."

På "Waiting For That One Clear Moment" arbejder Dybdahl for første gang sammen med en coproducer, og valget faldt naturligt på hans tidligere trommeslager Morten J. Olsen, der har en baggrund i avantgarde og støjrock.

Sammen har de bygget et garagefunk-univers op omkring sangeren og sangskriveren Thomas Dybdahl, og albummet er på den måde mere collageorienteret end de stilrene forgængere. Det bliver også underbygget af, at sangene er skrevet og optaget så forskellige steder som Stavanger, New York, Singapore og Frankrig.

Første single bliver "Party Like It's 1929", som også bliver første smag på de nye falsettoner fra Dybdahl.

Albummet "Waiting For That One Clear Moment" udkommer den 26. april, og Dybdahl optræder på Vega i København den 3. og den 4. maj, samt på Train i Århus den 5. maj. Han kan desuden opleves på årets Spot Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA