x

Digter og koncertfotograf udgiver fælles bog

Digter og koncertfotograf udgiver fælles bog

I 2008 blev et billede taget af den purunge koncertfotograf Jonas Bang udnævnt til Årets Danske Musikfoto, og nu har den kun 20-årige Bang samlet tyve af sine bedste billeder og udstiller dem på Café Kul i Nordkraft, Aalborg. Med til billederne hører tyve komplementerende digte af digteren og kunstmaleren Kasper Anthoni, og de bliver læst op af ham selv, når udstillingen åbner fredag den 23. april, i forbindelse med afviklingen af 9000 Ord - Lyrikfestival i Aalborg.

Samarbejdet mellem Anthoni og Bang opstod, da Bang mødtes med lederen af Café Kul, og idéen til selve udstillingen blev fostret. Anthoni blev spurgt, om han kunne skrive nogle digte til Bangs billeder fra musikmiljøet, og resultatet af dette samarbejde er ikke bare udstillingen Shutter, men også en bog med samme titel. Den vil kunne købes ved udstillingens åbning, men kun i meget begrænset antal.

Billederne viser koncerter med store danske navne som Nephew, Kashmir, Veto og Tim Christensen, og inkluderer også billedet af Spleen United, der for to år siden vandt Årets Danske Musikfoto. Udover billederne og lyrikoplæsningen af Kasper Athoni er der også en live-optræden med Rufus Spencer på plakaten.

Shutter-udstillingen løber af stablen på Café Kul, og starter klokken 20.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA