Nyhed

Aalborg holder Way Up North for syvende gang

Festivalen præsenterer det nordjyske musikvækstlag og afholder seminar

Way Up North-festivalen på Studenterhus Aalborg har tidligere stået for eksponeringen af bands som Oh No Ono og The Blue Van, og i år udvides konceptet med en seminardel, hvor kyndige coaches hjælper de lokale musikere yderligere på vej.

Way Up North-festivalen foregår over to dage, 30. april og 1. maj, og præsenterer i alt 21 lokale upcoming bands og to klubber. Koncerterne starter fredag, hvor ti bands, spændende fra nu-pop og kølig electronica til dansabel garage og rock, vil spille op på festivalens tre scener i Studenterhuset i Aalborg. Lørdag er der elleve bands på plakaten, og ydermere vil Jørgen Angel fremvise sit billedforedrag "Classic Rock", der består af den danske fotografs egne musikbilleder, taget fra 1965 til 1982, med tilhørende anekdoter og røverhistorier.

Lørdag er også dagen for festivalens seminar for nye bands, hvor de kan få mulighed for at høre fra de garvede, hvordan man på bedste vis skruer en gruppe sammen. Seminaret præsenteres i samarbejde med foreningen Keep On Rockin', og gæstes blandt andre af Jens Lind Thomsen, bassist i Veto og Business Affairs Assistant ved Sony Music, Kristian Riis, guitarist i Nephew og tidligere leder af Music Export Denmark og Jan Sneum, redaktør på Politikens Rockleksikon og musikjournalist ved DR.


Seminaret består af to dele. Først er der foredrag med henholdsvis Jens Lind Thomsen og Kristian Riis, og derefter paneldebat med alle seminarets medvirkende. Er man udtaget til Way Up North festivalen, er det fordi, man har noget, folk gerne vil høre, og debatten vil fokusere på, hvordan man som band bedst videreudvikler sig i en hensigtsmæssig retning.

Her er festivalens musikprogram:

Fredag den 30. april
Mighty Midgets
Bobby Joy
The First Miles
JazzKlub Limbo Goes Way Up Yours feat. Juizz
Hubble Deep Field
Aloop
Hatred Conspiracy
Kinetics
I Said So
Klub Turteldue feat. GRY


Lørdag den 1. maj
Bel Esprit
Flod
Skod Kong & Michael Melody
The Hedgehogs
Crazy Money
Echo Lips
Eye Wide Open
L'ectroscope
Strike Dear Mistress
Wonder Rubber Stars
Pat Foley

ANNONCE