x

DJ Shadow er halvt færdig

DJ Shadow er halvt færdig

Den amerikanske dj afslører nu overfor BBC's Radio 1, at han er halvvejs færdig med den næste plade. Albummet har endnu ingen titel, men Shadow afslører, at han vender tilbage til udgangspunktet.

Til den engelske radiostation siger DJ Shadow:

"Jeg er så godt som halvvejs færdig, og jeg vil dele ud af musikken i de kommende måneder. Med denne plade vil jeg lave musik, jeg er helt tilfreds med. Hvis jeg siger, det på sin vis er en tilbagevenden, mener jeg det på den måde, at jeg havde en tråd, jeg fulgte med nogle af de plader, jeg har lavet, så lad os gå tilbage til den, og se, hvad den tråd indebærer."

Siden den overbevisende debut, "Endtroducing", har den berømte dj slået sit navn fast som en allestedselsket musikproducer, såvel instrumentalt, som med assistance fra en habil vokal. På tredjepladen "The Outsider" fra 2006 havde han selskab af en række rappere og sangere, og også her gik anmelderne i spasmer. Det blev eksempelvis til fem stjerner i GAFFA fra Thomas Borre:

"Når han så stilfuldt kan favne bredt, er det svært ikke at blive suget ind i Skyggens forunderlige og mangefacetterede univers".

Som den dj han er, har Shadow også udsendt skiver ind mellem sine albums, og der verserer en overdådig mængde materiale fra ham i pladekasserne rundt omkring, men nu er det altså tid til et album, et alvorsord, hvor han vender sig væk fra den strømlinede lyd på "The Outsider".

"Jeg betragter det som en drejning mod den oprindelige form, men jeg håber ikke der er noget på den, der lyder som noget, jeg før har lavet, det er bare selve æstetikken, der vender tilbage."

DJ Shadow har også offentliggjort en serie europæiske sommerkoncerter, hvor han spiller til et hav af festivaller over hele Europa. Desværre er der endnu ingen planer om en dansk koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA