x

22. april er Musikkens Dag

22. april er Musikkens Dag

Torsdag 22. april er Musikkens Dag. Her tager landets konservatoriestuderende musikere deres respektive instrumenter og evner med ud i forårssolen, og byder på et væld af alternative koncerter. Det meste er gratis, meget er udendørs, og intet er kedeligt. Formålet er at samle penge til Dansk Røde Kors.

Indtil videre kan bagmændene afsløre syv af dagens optrædener, og de fordeler sig over Aalborg, Århus og København.

Aalborgtårnet vil denne torsdag danne rammen om hele to af projektets koncerter. Nærmere bestemt starter forestillingen i elevatoren, hvor Bjarke Kirk vil fremføre sin 54 sekunder lange sang til elevatorføreren i byens vartegn, og når man kommer til tops, kan man så nyde pianist Anne Lystbæk synge og spille sine egne sange. Tager man turen ned igen, vil man kunne høre Kirks elevatorsang endnu en gang, for han bliver ved med at synge den fra klokken 11 til 15.

På Nytorv i Aalborg er der helt andre toner i piben. Her vil Freestyle Jukebox i selskab med nogle af konservatoriets skarpeste musikere improvisere rapsange på publikums bestilling. En sang koster en tyver, og pengene går naturligvis til Dansk Røde Kors. Rappen spiller fra kl. 14.

På Store Torv i Århus kan man opleve en spilledåse. Ikke en lille, mekanisk spilledåse, men en menneskelig, organisk spilledåse, og putter man penge i maskinen, spiller den ti sekunders musik for en. Pengene skal i en Røde Kors-indsamlingsbøsse, og musikken er en strygerkvartet fra Århus Musikkonservatorium.

Langs åen i Århus er der fløjtekanon, og på Aros koncert med trompetensemblet Bones, begge dele fra kl. 14-15.

På Københavns Hovedbanegård vil en række pianister for en stund, fra kl. 13-16, overdøve stressede fodtrin og søgen efter den rigtige perron, med klassisk musik fra et flygel, der i dagens anledning rulles ind, og parkeres "under uret". Hele eftermiddagen vil de studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium paradere med balkaninspirerede trompeter og trommer, mens Nørreport får besøg af Kristoffer Tophøj Trio, der vil spille egne rock- og popkompositioner.

De indsamlede midler fra Musikkens Dag går til Dansk Røde Kors' arbejde med katastrofeofre, som for eksempel befolkningen på Haiti og i Chile. Som privatperson kan man bidrage med 100 kr. til velgørenhedsarbejdet ved at sende en SMS med teksten MUSIKKEN til nummeret 1231.

Alle koncerterne er endnu ikke fastlagt, så der er god grund til at følge med på hjemmesiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA