x

Soundgarden spiller første koncert i tretten år

Soundgarden spiller første koncert i tretten år

På fredag spiller gendannende Soundgarden deres første koncert siden 1997. Det bliver naturligvis i deres hjemby Seattle, på den lille klub Showbox.

Om koncerten bliver åben for alle, eller om der er tale om et privat arrangement for de særligt indviede, vides endnu ikke.

De fire Soundgarden-herrer, sanger Chris Cornell, guitarist Kim Thayil, bassist Ben Shepherd og trommeslager Matt Cameron har øvet i Seattle i de seneste uger, som optakt til deres første bekræftede gendannelsesoptræden på den årlige Lollapalooza- festival i Chicago tidligt i august.

Om bandet går i studiet for at indspille nyt materiale, vides endnu ikke, men på lørdag vil Soundgarden – i forbindelse med Record Store Day – genudgive deres første 7-tomme vinyl single "Hunted Down, der oprindeligt udkom i 1987 på Sub Pop.

Soundgarden blev dannet i 1984 af Chris Cornell og Kim Thayil sammen med bassisten Hiro Yamamoto, der var med på gruppens første ep'er samt de to første fuldlængde udgivelser, hvor også Matt Cameron medvirker. Det var dog først, efter Ben Shepherd kom med i 1991, at gruppen for alvor fik sit gennembrud med albummet "Badmotorfinger", og verdensberømmelsen kom tre år senere med albummet "Superunknown", der blandt andet indeholdt singlen "Black Hole Sun".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA