x

GAFFA interviewer The Residents - næsten da

GAFFA interviewer The Residents - næsten da

Den eksperimenterende amerikanske rock-med-mere-gruppe, The Residents er først og fremmest kendt for ikke at være kendte, sådan forstået, at ingen ved for alvor hvem gruppens medlemmer er, selvom der har været gættet en del gennem årene. Den 29. april giver det enigmatiske projekt koncert på VoxHall i Århus, hvorfor GAFFAs Ras Bolding har fået en snak, naturligvis ikke med gruppen selv, for de giver selvsagt ikke interviews i traditionel forstand, men med Mr. Fox, der ser sig selv som talerør for The Residents.

Ras Bolding: The Residents er kendt for at beskæftige sig med konceptalbums og optrædener – hvad kan vi forvente os af koncerten i Århus d. 29. april?

Mr. Fox: The Residents har ofte arbejdet specifikt med forskellige temaer. Med Wormwood stillede de f. eks. skarpt på nogle af de mindre kendte og ofte mere kontroversielle dele af Bibelen. Med dette show, Talking Light, er det hele lidt mindre åbenlyst. Efter en næsten fyrre år lang karriere, er The Residents blevet mere og mere optagede af det universelle tema, der kendes som alderdom og død. I vores kultur behandler vi alderdom uden stor respekt og vi anser døden som skræmmende. Dette finder The Residents fascinerende.

Ras Bolding: The Residents har brugt talrige år på at dekonstruere rock og pop, men over de seneste ti års tid eller sådan, ser det ud til, at internet- og mp3-udviklingen har dekonstrueret musikindustrien i helt bogstavelig forstand. Men hvor efterlader det The Residents?

Mr. Fox: The Residents har aldrig rigtig været en del af musikindustrien, så de læner sig bare tilbage og kigger på. Ydermere har de altid udforsket tidens nye og interaktie medier, såsom cdrom, dvd, podcasts. De vil fortsætte med iPad.

Læs hele interviewet med Mr. Fox

Køb billetter til The Residents' koncert på VoxHall via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA