x

Love Shop aktuelle med triple-udgivelse i dag

Love Shop aktuelle med triple-udgivelse i dag

Billede: Morten Larsen

I dag kan roligt udnævnes til Love Shop-dag. Trioen er nemlig aktuel med hele tre udgivelser, opsamlingen "Sendt Fra Himlen – Best Of 1990-2004", livealbummet "Copenhagen Screaming!", optaget på turnéen af samme navn rundt om i København seks dage i træk sidste september, og endelig Stephan Bachs fotobog "I Byen Lyse Strøm" med billeder fra netop den turné. GAFFA.dk fik en snak med Love Shop-sanger Jens Unmack og Stephan Bach om udgivelserne.

– Vi optog ikke koncerterne på "Copenhagen Screaming!" med henblik på en cd-udgivelse, men fordi der var nogen, der ville optage en dvd med koncerterne, men den gik så i vasken pga. økonomiske problemer. Vi syntes dog, turnéen gik ret godt og havde så optagelserne med god lyd, og så fik vi lyst til at udgive det på cd, fortæller Jens Unmack og fortsætter:

– Samtidig havde vores gamle pladeselskab Sony Music længe gået med planerne om at lave en best of, og så blev vi enige om at udgive det samme dag, så effekten blev maksimal, som en udgivelses-tsunami (pludselig, voldsom flodbølge, red.), der river alt med sig. Og så havde vi jo også fotobogen.

Stephan Bach forklarer: – Jeg havde taget billeder af Love Shop løbende i et par år til en udstilling med koncertfotos, jeg har forberedt længe og nu bliver afholdt i Øksnehallen i København 30. april-23. maj. Og jeg fulgte derfor også med på Copenhagen Screaming!-turnéen, uden at have en bogudgivelse i tankerne. Love Shop er måske ikke så specielle rent visuelt, men jeg ville også gerne gøre det til en reportageagtig fotoserie med billeder fra alle mulige steder foran, på og bag scenerne. Desværre er der ikke blevet billeder fra hotelværelser, for alle koncerter foregik jo på hjemmebane, så folk tog hjem til sig selv for at sove hver nat, griner Stephan Bach og fortsætter:

– Billederne blev så vellykkede, at jeg fik lyst til at gøre det til en bog, som jeg har udgivet på mit eget forlag. Det er selvfølgelig en smal bog, primært henvendt til Love Shops fans, men gruppen har også temmelig mange hardcore-fans, bl.a. nogle, som fulgte rundt til alle seks koncerter på Copenhagen Screaming!


– Det er to forskellige udgivelser, så der skulle ikke være for mange overlapninger. Opsamlingen er jo en best of, så derfor viser vi på livealbummet vores mere mørke og dramatiske side. Det skulle dog ikke være alt for sort, så derfor er nogle af de mere poppede sange, såsom "Love Goes On Forever", trods alt kommet med.

Sælger sig selv, men ikke ud
Der er ikke nogen nye sange med på opsamlingen, som man jo ellers ofte ser. Hvorfor ikke?
– Af flere grunde: Dels havde vi ikke nogen nye sange, og vi ville ikke forsøge at presse noget frem. Dels fordi vi ikke vil forsøge at vride armen om på fans, der har alle vores syv studieplader, for at få dem til at købe cd’en bare for at få lidt nyt med. Opsamlingen er klart henvendt til folk, der vil have en introduktion til os. Livealbummet er derimod mere en fan-ting, hvor vi har flere mindre kendte sange med.

Opsamlingen bliver tv-annonceret. I har jo til tider markeret jer med ret anti-kommercielle udsagn, f.eks. sangen "Kræmmersjæl". Hvordan harmonerer det med tv-annoncering?
– Vi har ikke noget imod at sælge noget, vi kan stå inde for, nemlig vores egen musik, tværtimod. Sangen "Kræmmersjæl" handler derimod om folk, der f.eks. bruger deres musik til at reklamere for alle mulige andre ting, bare for pengenes skyld. Og det er jo at sælge ud.

Sidste efterår lukkede den danske afdeling af jeres pladeselskab MNW, og livealbummet udgiver Love Shop på deres eget, nystartede selskab Fan Star. Om gruppen vil fortsætte med at udsende på eget selskab, som danske bands ofte gør i disse år, er dog endnu uvist, siger Jens Unmack:

– Denne her udgivelse er en prøveballon, så nu må vi se, hvad der sker. Det er spændende, men der har godt nok været mange møder og administrative opgaver, vi ikke selv plejer at stå for.

Du sagde, I ikke har nye sange på tapetet. Vil det sige, at vi ikke skal forvente nyt studiealbum fra jer lige foreløbig, selvom jeres to sidste studiealbum, "Anti" og "National", er kommet ret hurtigt efter hinanden, eller…?
– Det ved man aldrig. Vi er ret tomme, men klar på at lave noget nyt, og gerne noget helt anderledes end de sidste to plader, der var ret ens. Men hvordan det bliver og hvornår, er ikke til at sige lige nu.

Det ligger dog fast, at Love Shop tager på turné i april, hvor Jens Unmack lover, at Love Shop både vil spille mange af de sange, der er på opsamlingen og livealbummet, men også en del, der ikke er, og at sætlisterne vil skifte i de respektive byer, der bliver:

15. april: Studenterhuset, Aalborg
16. april: Magasinet, Odense
23. april: Train, Århus
24. april: Vega, København

Love Shop signerer i øvrigt de nye udgivelser i pladeforretningen Guf i Larsbjørnsstræde i København i dag kl. 16.

Fotobogen "I Byens Lyse Strøm" kan også købes på http://shop.gaffa.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA