x

Siesta Festival får danskere på besøg

Siesta Festival får danskere på besøg

Den svenske Siesta Festival, der i år løber fra 27. til 29. maj, har i år tre danske navne på plakaten, hvor vi også finder Dinosaur Jr., Built To Spill, Dead Prez, Familjen og Röyksopp.

De danske navne er både giganter og gnomer. Først har vi nemlig Mew, der jo er et anerkendt navn i store dele af verden, og også præsenteres som et af festivalens hovednavne. Længere nede finder vi Babylove and The Van Dangos, det syv mand store ska-band, der på begge deres udgivelser har imponeret GAFFA til fire stjerner, og roses for deres tag om den jamaicanske rocksøster. Nederst på den danske liste er der århusiansk indierock. Her figurerer Bahnhof, der allerede har gæstet Siesta Festival tilbage i 2008. Mew har også spillet på Siesta tidligere. Det var i 2006.

Siesta Festival har eksisteret siden 2003, og foregår i den svenske by Hässleholm, der ligger godt halvanden time fra København. Bag arrangementet ligger rigelige mængder dedikeret arbejde, og besøgstallet, der ved opstarten lå på godt 1100, rundede sidste år 11.000 mennesker.

I 2003 havde man bare tretten bands på programmet, i 2009 var dette tal steget til godt 60, og i år regner man med godt 100 navne, fordelt over fire scener. Blandt de danske bands, der tidligere har taget turen over sundet, finder vi As In RebekkaMaria, Nephew, Under Byen og Dúné, og sidste år var både Placebo og Sonic Youth blandt headlinerne.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at lægge vejen forbi den svenske festival, og er du heldig, kan vinde billetter til Siesta Festival 2010 her på GAFFA.dk. Vi udlodder nemlig nu tre gange to billetter til festivalen, der altid foregår den sidste weekend i maj.

Deltag i GAFFAs konkurrencesektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA