x

PJ Harvey arbejder på nyt

PJ Harvey arbejder på nyt

PJ Harvey har været i studiet for at indspille nyt materiale til sit endnu unavngivne album. Den nyhed dukkede op, da hun besøgte BBC, hvor hun – meget passende – spillede det nye nummer "Let England Shake", mens Englands statsminister Gordon Brown sad og ventede i kulissen.

I programmet talte hun også med BBC-værten Andrew Marr, som hun fortalte lidt om sin måde at arbejde på, samt hendes frygt for at gentage sig selv:

"Jeg har altid følt at min største frygt ville være bare at kopiere noget, jeg har gjort før, fordi jeg ved, jeg kan gøre det, og fordi det føles sikkert. Jeg – næsten bevidst – tvinger mig selv ind i et nyt sæt af regler, som jeg sætter i værk, inden jeg laver den næste plade."

Harvey benyttede også lejligheden til at fortælle, hvorfor hun ikke synger politiske sange:

"Jeg føler mig ikke kvalificeret til at synge fra et politisk standpunkt, for jeg føler at jeg ikke kan tale om det, når jeg ikke kender hver eneste aspekt omkring hvad der foregår."

I sangskriverens konstante forsøg på at undgå gentagelse, er næsten halvdelen af PJs kommende album skrevet på tre custom-autoharper, der alle er stemt i forskellige akkordsæt. En af dem er "Let England Shake", som Harvey tidligere har spillet til sine koncerter.

Hvornår PJs nye album kommer på gaden, er stadig uvist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA