x

Paul McCartney genudgiver på indie-selskab

Paul McCartney genudgiver på indie-selskab

I går fortalte Paul McCartney, at han ville genudgive sit omfattende post-Beatles katalog gennem det uafhængige selskab Concord Music Group. Et hårdt slag for hans tidligere distributør, EMI Group, der i øjeblikket kæmper for overlevelse.

L.A.-firmaet Concord har tidligere udgivet McCartneys album "Memory Almost Full" og hans cd/dvd-hydrid "Good Evening New York City". Men mens Concord tog sig af disse udgivelser, i henholdsvis 2007 og 2009, var det EMI Group, der tog sig af McCartneys ældre materiale.

EMI Group stod dengang for distributionen af McCartneys soloudgivelser og hans udgivelser med gruppen Wings, under en eksklusiv licens. Men da denne distributionsaftale udløb, overgav McCartney sit katalog, bestående af omkring 25 albums, til Concord.

Ifølge Concord vil den første reissue være Wings 1973-album "Band On The Run", der forventes på hylderne i august, krydret med en stak bonusmateriale.

Som begrundelse har McCartney, i en meddelelse, sagt: "Siden udgivelsen af 'Memony Almost Full' i 2007 har jeg haft et godt samarbejde med Concord, og glædet mig over vores fælles kærlighed til musik."

Meddelelsen kommer i forbindelse med 40-års jubilæet for udgivelsen af McCartneys første soloalbum "McCartney", og den nye aftale har ingen indflydelse på EMIs samarbejde omkring udgivelser med The Beatles.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA