x

Sage Francis spiller i Pumpehuset

Sage Francis spiller i Pumpehuset

Alverdens rygklappende og sammenspiste musikracister rynker på næsen og fnyser ad hiphop. Men når talen falder på Sage Francis, forstummer hånen, og rapperen modtages med kyshånd. Francis er nemlig en kompleks poet, der ærligt fremstiller sin avancerede mentalitet over produktioner, der henvender sig ligeså vel til indierockeren som til den dedikerede rapentusiast. Nu kommer manden, der to gange har fået fem stjerner i GAFFA, til Danmark i september måned, nærmere bestemt København, hvor Pumpehuset lægger rum til rapkoncerten.

Showet er en del af den turné, Francis drager ud på, i forbindelse med udgivelsen af hans fjerde album, "Li(f)e", der udkommer 11. maj. Dermed kan man forvente en mængde af det nye materiale i Pumpehuset, og man har altså god tid til at sætte sig ind i det, inden kunstneren lander tirsdag d. 28. september.

"Li(f)e" udgives ligesom forgængeren på Epitaph, og vil være garant for klassisk Francis: politik, retorik, personlighed og vrede, og med gæstevisit af Grandaddy-forsanger Jason Lytle, Death Cab for Cuties Chris Walla og flere medlemmer af det alternative countryband Calexico. Hele herligheden er pakket ind i et cover af Shepard Fairey, der også stod bag Obamas "hope"-plakat.

GAFFAs femstjernede anmeldelse af debutalbummet "Personal Journals" fra 2002, siger lidt om, hvad man går ind til med Francis.

"Efter at have været i Sage Francis' hoved i 57 minutter, er man glad for, at man ikke er blevet udstationeret der på livstid. Det er hård kost, men jeg ville nu alligevel nødigt have været foruden denne udsøgte samling fortællinger fra hans liv."

Det nye materiale kan opleves i Pumpehuset 28. september, og billetter kan købes fra torsdag 22. april klokken 10:00 via Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA