x

Vulkanaske udskyder Diamanda Galás-koncert

Vulkanaske udskyder Diamanda Galás-koncert

Man skulle ikke tro, at en vulkan kunne stoppe den græsk-amerikanske avantgardekunstner og multi-oktav-sangerinde Diamanda Galás, men det er ikke desto mindre tilfældet. Den islandske askesky og de deraf følgende transportproblemer, som efterhånden har mange koncerter på samvittigheden, er nu også årsagen til, at Diamanda Gálas må udskyde sin planlagte koncert i Marmorkirken i København fredag den 23. april. Koncerten, med titlen "Your Kisses Are Like Fire", gennemføres nu i stedet i Marmorkirken 28. maj og er stadig Galás' eneste koncert i Danmark i denne omgang.

Lars Top-Galia fra koncertarrangøren artFREQ oplyser til GAFFA, at det har været et logistisk helvede at få koncerten flyttet med 48 timers varsel, men det er blevet gennemført, og det er samtidig også lykkedes at flytte den anden planlagte koncert i Marmorkirken samme aften, koncerten med den New York-baserede multikunstner Lydia Lunch og den danske elektronikamusiker Jakob Kirkegaard, til den 28. maj i Marmorkirken. Lunch og Kirkegaard vil her holde verdenspremiere på deres fælles værk "Forget To Breathe".

Galás er pianist, klassisk uddannet operasangerinde, og hun spænder over hele fire oktaver, hvilket sætter hende i stand til at skabe sin unikke lyd. I GAFFAs anmeldelse af Galás' album "Defixiones - Will And testament" lyder det blandt andet, at hendes avantgardistiske lydunivers til tider er "hjerteskærende smukt, andre gange nervepirrende uhyggeligt".

Diamanda Galás' markante stemme har, udover en masse soloprojekter, også resulteret i et samarbejde med Led Zeppelins tidligere bassist John Paul Jones. Derudover har Diamanda Galás bidraget med sin vokal til film af instruktører som Oliver Stone og Derek Jarman, og i Francis Ford Coppolas "Dracula" lægger hun stemme til en gruppe kvindelige vampyrer.

I Marmorkirken er det dog det særligt udvalgte koncertprogram "Your Kisses Are Like Fire", der, med den karakteristiske vokal og et Steinway-flygel, tages under behandling.

Koncerten er udsolgt, og købte billetter til koncerten 23. april kan benyttes til koncerten 28. maj eller refunderes, hvor de er købt.

I skrivende stund vides det endnu ikke, om det annoncerede afterparty på Charlottenborg med skuespilleren Asia Argento og dj-sæt ved Lydia Lunch, Steen Jørgensen og Alexander Hacke også kan flyttes til 28. maj, men mere info herom følger i løbet af torsdag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA